Duitslandweb logo Duitslandweb

Protest bij Volkswagen tegen mogelijke ontslagen

Kort nieuws - 5 september 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Werknemers van autoproducent Volkswagen hebben woensdag in Wolfsburg geprotesteerd tegen de mogelijke sluiting van fabrieken in Duitsland. Het bestuur van Volkswagen maakte maandag bekend dat zij een sluiting van een of meerdere fabrieken overweegt. Dit is volgens het bestuur nodig omdat de verkopen tegenvallen.

Eerder had Volkswagen gegarandeerd dat er tot 2029 geen Duitse werknemers worden ontslagen. Op deze afspraak wil het bestuur nu terugkomen. Vakbonden en de ondernemingsraad hebben aangekondigd dit niet te accepteren.

Bij een informatiebijeenkomst woensdag protesteerden duizenden werknemers tegen de dreigende ontslagen. Het bestuur werd uitgefloten.

Volkswagen geeft aan dat het voor 2026 ongeveer 10 miljard euro wil bezuinigen. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen 120.000 medewerkers in Duitsland. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

CDU grootste in Saksen, AfD wint in Thüringen

CDU grootste in Saksen, AfD wint in Thüringen

De rechtsradicale AfD heeft flink gewonnen bij de verkiezingen in Saksen en Thüringen. De uitslag is dramatisch voor de regering Scholz.


Lees meer

Podcast Achtung: Verkiezingen in Oost-Duitsland

Podcast Achtung: Verkiezingen in Oost-Duitsland

In Thüringen, Saksen en Brandenburg zijn in september verkiezingen. De AfD wordt mogelijk de grootste partij. De redactie bespreekt de gevolgen.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer

Wachten loont

Wachten loont

Friedrich Merz positioneert zijn CDU als nieuwe anti-partij, schrijft econoom Carsten Brzeski. Hoe de partij haar plannen wil uitvoeren, blijft onduidelijk.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger