Duitslandweb logo Duitslandweb

Tienduizenden demonstreren tegen sluiting bruinkoolmijnen

Kort nieuws - 25 oktober 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Tienduizenden werknemers uit de kolenindustrie hebben woensdag gehoor gegeven aan de oproep van vakbonden om te protesteren tegen de sluiting van de bruinkoolmijnen in Duitsland. De demonstranten verzamelden zich in Bergheim in Noordrijn-Westfalen. 

In Bergheim kwam woensdag de Kolencommissie bijeen, die een plan moet maken om de vervuilende bruinkoolwinning te beëindigen. Als de mijnen versneld worden gesloten, moeten alternatieve banen worden gecreëerd voor de duizenden werknemers in de mijnen en de energiecentrales. De demonstranten, onder wie veel medewerkers van RWE,  riepen de commissie op om niet te snel met bruinkool te willen stoppen. De demonstratie was niet ver van het Hambacher Bos, waar juist regelmatig demonstraties tegen de bruinkoolwinning zijn. Lees meer bij Zeit Online en bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger