Duitslandweb logo Duitslandweb

Tienduizenden demonstreren tegen sluiting bruinkoolmijnen

Kort nieuws - 25 oktober 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Tienduizenden werknemers uit de kolenindustrie hebben woensdag gehoor gegeven aan de oproep van vakbonden om te protesteren tegen de sluiting van de bruinkoolmijnen in Duitsland. De demonstranten verzamelden zich in Bergheim in Noordrijn-Westfalen. 

In Bergheim kwam woensdag de Kolencommissie bijeen, die een plan moet maken om de vervuilende bruinkoolwinning te beëindigen. Als de mijnen versneld worden gesloten, moeten alternatieve banen worden gecreëerd voor de duizenden werknemers in de mijnen en de energiecentrales. De demonstranten, onder wie veel medewerkers van RWE,  riepen de commissie op om niet te snel met bruinkool te willen stoppen. De demonstratie was niet ver van het Hambacher Bos, waar juist regelmatig demonstraties tegen de bruinkoolwinning zijn. Lees meer bij Zeit Online en bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger