'EU is stabiele partner kwijt' - Duitse commentaren op val kabinet-Rutte

Kort nieuws - 23 april 2012

Frankfurter Allgemeine Zeitung
Het einde van een dubbelleven, luidt de kop. "Voor de populist Geert Wilders is het 'dictaat van Brussel' de oorzaak van het mislukken van de Nederlandse coalitie. Maar dat klopt niet: Wilders is in de begrotingsstrijd zijn dubbelrol als oppositieleider en regeringsaandrijver zat."

Süddeutsche Zeitung
We zijn een stabiele partner kwijt, aldus de Süddeutsche Zeitung. "Nu gaat de blonde politicus weer in de oppositie - daar hoort hij ook. De anderen blijven in de regen achter. Want de situatie van het land is precair. Voor het lopende en het komende jaar worden tekorten voorspeld die van het Nederland met het fiscaal-politieke waarschuwende vingertje een notoire zondaar zullen maken. (...) Het wordt moeilijk een nieuwe regering te vormen. De Europeanen zijn voorlopig een stabiele partner kwijt."

Die Welt
Nederland is het volgende slachtoffer van de Eurocrisis, schrijft Die Welt. "Midden in de economsche crisis in Holland is er nu dus ook een politieke crisis. In tegenstelling tot Duitsland zijn economische groei, export en consumptie in de min. Burgers zijn onzeker en betere tijden zijn niet in zicht. Holland vreest dat zijn huidige AAA-rating in gevaar raakt, omdat een snelle oplossing voor het begrotingstekort weer ver in de toekomst lijkt te zijn geraakt."


 

 

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger