Nederland en NRW willen nauwer samenwerken
Balkenende en Rüttgers maken afspraken in Düsseldorf

Achtergrond - 15 mei 2009

(15 mei 2009) Nederland en Noordrijn-Westfalen (NRW) willen elkaars schoolexamens zo snel mogelijk erkennen. Hierover werden minister-president Balkenende en zijn NRW-collega Rüttgers woensdag eens in Düsseldorf. Ook op andere gebieden hebben beide landen afspraken gemaakt over intensievere samenwerking.

Rüttgers en Balkenende. Afb.: Staatskanzlei NRWHet erkennen van elkaars schooldiploma’s – voor voortgezet- en beroepsonderwijs – moet het voor scholieren en studenten makkelijker maken over de grens te studeren. Daarnaast hebben de regeringsleiders gesproken over nauwere samenwerking bij criminaliteitsbestrijding, milieubescherming en gezondheidszorg.

Ook keken Balkenende en Rüttgers of de positie van grenswerkers kan worden verbeterd en wat beide landen op het gebied van ruimtelijke ordening voor elkaar kunnen betekenen.

Tijdens zijn bezoek aan NRW beloofde Balkenende Rüttgers 500 duizend euro voor de culturele bijdrage van NRW aan het programma ‘Roergebied Europese Cultuurhoofdstad 2010’.

Balkenende bezocht met Rüttgers onder meer de haven van Duisburg en een kolenmijn in Essen. Nederland is de belangrijkste handelspartner van Noordrijn-Westfalen. Vorig jaar exporteerde de Duitse deelstaat voor ruim 18,5 miljard euro naar ons land. Het Nederlandse exportvolume bedroeg bijna 30 miljard.

Beide regeringsleiders spraken zich spraken zich tegen elke vorm van protectionisme uit met het oog op de recessie. “De economische crisis kunnen we alleen te boven komen door een vernieuwing van de sociale markteconomie.”

                                                                                          Presseservice nrw

Afbeelding:

Staatskanzlei Nordrhein-Westfalen

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger