Duitslandweb logo Duitslandweb

50 CDU-politici doen oproep aan Merkel tot hervormingen

Kort nieuws - 13 oktober 2014

Een groep van ongeveer 50 jonge CDU-politici heeft een oproep aan kanselier Merkel gedaan om meer durf en creativiteit te tonen bij het hervormen van de economie. De oproep volgt op uitlatingen van CSU-voorzitter Horst Seehofer, die er in Der Spiegel ook voor pleitte om meer groei en banen tot het nieuwe speerpunt van de coalitie-agenda te maken. "We moeten ons inspannen als we de economische locomotief van Europa willen blijven", aldus Jens Spahn, de initiatiefnemer van de CDU2017-groep. "Helaas maakt het huidige succes ons eerder traag dan creatief". Lees meer bij Spiegel Online >>

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger