Weer botst Ballack met bondscoach Löw

Achtergrond - 22 oktober 2008

(22 oktober 2008) De Duitse stervoetballer Michael Ballack blijft kritiek uiten op de technische staf van het nationale elftal. Ditmaal springt hij op de bres voor collega Torsten Frings. Bondscoach Joachim Löw toont zich teleurgesteld in zijn aanvoerder.

Torsten Frings, bondscoach Joachim Löw en Michael Ballack (v.l.n.r.) tijdens een training voor de kwalificatie van het WK 2010. Afbeelding: picture alliance / dpa “Respect en loyaliteit is toch wel het minste dat je als bewezen international mag verwachten,” aldus Ballack vandaag in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Daar ontbreekt het volgens hem aan bij de bejegening van middenvelder Frings.

Sinds een aantal interlands is de speler van Werder Bremen, die lange tijd vaste waarde was in het nationale elftal, niet meer eerste keuze van de bondscoach. Ballack verwijt Löw niet openlijk te zeggen of Frings nog een kans heeft op een basisplaats. “Als je iemand niet meer wil, zou je het daar eerlijk over moeten hebben.”

Ballack zelf vindt het onbegrijpelijk dat Löw van Frings af zou willen. “Hij was en is een basisspeler. Iemand die bij zijn club regelmatig op hoog niveau voetbalt en dit vooral ook in de Champions League laat zien.” Hij zegt te hopen dat Frings niet “tot een beslissing wordt verleid, waar Torsten en veel anderen later spijt van krijgen.” Frings overweegt zich niet meer beschikbaar te stellen voor het nationale elftal.

Geïrriteerd

Bondscoach Löw reageert in dezelfde krant geïrriteerd op het interview van Ballack, waarin die ook opkomt voor andere gepasseerde collega’s als Christian Wörns en Kevin Kuranyi. “De uitlatingen van Ballack verrassen me enorm. Ik ben verbaasd en teleurgesteld dat hij zo’n kritische toon aanslaat in de media.”

Löw zegt in boulevardkrant Bild Zeitung over consequenties na te denken. Hij wil "op zeer korte termijn" met Ballack in gesprek, maar weet nog niet wat daaruit zal komen. "Iedere speler kent bij ons de regels wat kritiek in de media aangaat. En personele discussies zijn voorbehouden aan de trainer."

Aan de stok

Het is niet de eerste keer dat Ballack botst met de technische staf van het nationale elftal. Direct na afloop van de verloren EK-finale van afgelopen juni kreeg een emotionele Ballack het aan de stok met Löws assistent Oliver Bierhoff. Hij werd zo woedend dat medespelers hem in bedwang moesten houden.

Nadat dat opstootje was uitgepraat, viel Ballack Bierhoff begin oktober opnieuw aan – ditmaal verbaal. In het voetbaltijdschrift Kicker verweet hij Bierhoff meer aandacht te hebben voor uiterlijkheden en marketing dan voor trainingen en wedstrijdvoorbereidingen.

Löw liet Ballack daarop weten dat hij en zijn assistenten de regels maken. “De spelers hebben zich maar aan die regels aan te passen en te onderwerpen.”

Afbeelding

DPA/Picture Alliance

Het interview met Michael Ballack op FAZ.NET
Bondscoach Joachim Löws commentaar op FAZ.NET

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger