'Je was een grote, maar niet een hele grote'
Niet alle HSV-supporters treuren om transfer Van der Vaart

Achtergrond - 4 augustus 2008

(4 augustus 2008) De transfersoap rond Rafael van der Vaart is ten einde: de HSV’er gaat voor 13 miljoen naar Real Madrid. Niet alle fans zijn rouwig om het vertrek van hun aanvoerder: "Eindelijk is de hype rond deze karakterloze knul voorbij!"

Afbeelding: www.wikipedia.orgDe overgang naar Real Madrid hing al de hele zomer in de lucht – tot ergernis van media en fans. “Van der Vaart drijft HSV-fans het gekkenhuis in”, kopte Die Welt over de aanhoudende transfergeruchten rond de Oranje-middenvelder.

Trainer Martin Jol stelde zijn spelmaker in de voorbije wedstrijden tegen Real Madrid en Juventus zelfs niet eens meer op. De mentale gesteldheid van ‘Rafa’ liet te wensen over, klonk het vanuit het Hamburger SV-kamp. Van der Vaart zou zelfs hoogstpersoonlijk om een reserveplek hebben gevraagd om maar geen blessure op te lopen – en zo zijn transferdromen in rook op te zien gaan.

Slag in het gezicht

“Een slag in het gezicht voor HSV, ” noemde Die Welt dat, “een slag in het gezicht voor zijn medespelers, die voor hem lopen, vechten, schoffelen en een slag in het gezicht van de fans, die zijn tricot dragen en veel geld neerleggen om hem te kunnen zien spelen.”

Van der Vaarts relatie met de supporters en de media was al langer bekoeld. Met zijn verwoede pogingen van vorige zomer om een transfer naar Valencia te forceren was hij bij menig HSV-fan in ongenade gevallen.

De 25-jarige ster ontketende zelfs een fikse rel toen hij ostentatief poseerde met het witrode shirt van de Spaanse club. De voormalige lieveling van boulevardblad Bild en zijn eega Sylvie van der Vaart werden plots tot mikpunt van spot.

Trots

Daar stond echter tegenover dat Van der Vaart ook het afgelopen seizoen weer excelleerde met fraaie doelpunten en dito passes. Rene Koch van HSV’s supportersvereniging denkt dan ook met warmte terug aan de drie jaar waarin de frêle middenvelder de kleuren van zijn club verdedigde.

“We zijn er trots op dat Van der Vaart überhaupt voor ons gespeeld heeft. Hij heeft ons vele mooie momenten geschonken.”

Onder leiding van Van der Vaart won Hamburger SV onder meer de Intertoto-Cup en wist de club zich te plaatsen voor de Champions League. Ook evenaarde hij het clubrecord van HSV-icoon Uwe Seeler door in zeven opeenvolgende Bundesliga-wedstrijden te scoren.

“Het is zeer spijtig dat hij weggaat,” vindt Koch. “Hij was populair bij de fans, zelfs na dat theater rond Valencia. Hij heeft er zijn excuses voor aangeboden en is gewoon blijven presteren.”

"Je was een grote, maar niet een hele grote"

Toch zijn niet alle supporters het met Koch eens. “Sinds een jaar wacht ik al op deze dag”, verzucht HSV-fan ‘Headz’ op het supportersforum. “Eindelijk is de hype rond deze ongelooflijk karakterloze knul voorbij!”

Supporter ‘Südschwede’ is iets milder: “Van der Vaart, ook al ben je voor mij persoonlijk als HSV-speler het afgelopen seizoen al gestorven, toch zeg ik: dank voor het getoonde en tschüss of beter gezegd Adios.”“Bedankt voor drie mooie jaren en veel geluk bij Real”, vat supportersveteraan BlackWhiteBlueMagic samen: “Je was een grote, maar niet een hele grote.”

‘Garfield 72’ ziet tenslotte nog een kleine tekortkoming in de contractbesprekingen tussen Hamburger SV en Real Madrid: “Ze betalen naar het schijnt 13 miljoen voor Rafa, maar wat betalen ze ons voor Sylvie??”

Afbeelding:

Rafael van der Vaart, www.wikipedia.org

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger