de redactie

Biermann krijgt hoogste Duitse onderscheiding

Achtergrond - 16 november 2006 - Auteur: de redactie
(16 november 2006) Dichter en zanger Wolf Biermann kreeg gisteren op zijn zeventigste verjaardag het Bundesverdienstkreuz uitgereikt voor zijn “bijzondere positie” in de Duitse “literatuur, cultuur en politiek”. Vandaag is het dertig jaar geleden dat Biermann, na een concert in Keulen, niet terug mocht keren naar de DDR.
Lees meer

SPD wil toch referendum over EU-grondwet

Achtergrond - 30 augustus 2004 - Auteur: de redactie
(30 augustus 2004) De SPD wil na een eerdere afwijzing toch een referendum over de nieuwe EU-grondwet. De partij stelt voor de grondwet te wijzigen, zodat begin 2005 een referendum hierover én over andere thema's mogelijk wordt.
Lees meer

Drie Olympische wedstrijden Nederland-Duitsland

Achtergrond - 25 augustus 2004 - Auteur: de redactie
(25 augustus 2004) Drie wedstrijden Nederland-Duitsland vinden er vandaag en morgen tijdens de Olympische Spelen in Athene plaats. Vanmiddag om 14.30 uur zal de strijd om goud bij de dressuur voor vrouwen gaan tussen Ulla Salzgeber en Anky van Grunsven, om 17.30 uur strijden de Duitse hockeyheren in de halve finale tegen de Nederlanders en morgen om 19.30 uur nemen de Duitse hockeyvrouwen het op tegen hun Nederlandse concurrenten.
Lees meer

Omstreden herdenking sterfdag nazileider

Achtergrond - 23 augustus 2004 - Auteur: de redactie
(23 augustus 2004) In het Beierse Wunsiedel hebben drieduizend neonazi's afgelopen zaterdag de sterfdag van nazileider Rudolf Heß herdacht, die in het stadje begraven ligt. De bewoners van Wunsiedel protesteerden. Zelfs de burgemeester nam deel aan een zittend protest.
Lees meer

Ex-minister Günter Rexrodt (FDP) overleden

Achtergrond - 19 augustus 2004 - Auteur: de redactie
(19 augustus 2004) De voormalig minister van Economische Zaken Günter Rexrodt (FDP) is overleden. Dat deelde FDP-voorzitter Guido Westerwelle vanmorgen mee. Rexrodt was al langer ziek. Hij is 62 jaar oud geworden.
Lees meer

Gouden droom voor zwemster Van Almsick voorbij

Achtergrond - 18 augustus 2004 - Auteur: de redactie
(18 augustus 2004) Zwemster Franziska van Almsick (26), van wie heel Duitsland verwachtte dat ze de gouden medaille op de 200 meter vrije slag tijdens de Olympische Spelen in Athene zou halen, zag haar droom gisteren in duigen vallen. Ze bereikte de vijfde plaats en daarmee is haar kans op goud bij een Olympische wedstrijd nu voorgoed verkeken. De teleurstelling is groot.
Lees meer

Werkloosheidswet verzacht

Achtergrond - 12 augustus 2004 - Auteur: de redactie
(12 augustus 2004) De Duitse regering heeft gisteravond besloten de omstreden nieuwe wet op werkloosheidsuitkeringen te verzachten. Ze hoopt hiermee de onrust die de wet heeft opgeroepen, weg te nemen.
Lees meer

Kadhafi-stichting betaalt slachtoffers disco-aanslag

Achtergrond - 11 augustus 2004 - Auteur: de redactie
(11 augustus 2004) De Libische Kadhafi-stichting zal 35 miljoen dollar schadevergoeding betalen aan de Duitse slachtoffers van de aanslag op de West-Berlijnse discotheek La Belle van 5 april 1986. Dit betekent een belangrijke stap voor de verbetering van de relatie van Libië met Duitsland en met de EU. Kanselier Gerhard Schröder zal vermoedelijk binnenkort Libië bezoeken.
Lees meer

Carrell dreigt boete van vijfduizend euro

Achtergrond - 11 augustus 2004 - Auteur: de redactie
(11 augustus 2004) Rudi Carrell hangt een geldboete van vijfduizend euro boven het hoofd. De in Duitsland populaire Nederlandse showmaster zou een auto in een parkeergarage van een hotel in Keulen geramd hebben en weggereden zijn zonder de politie te waarschuwen. Carrell weigert echter te betalen.
Lees meer

Nieuw proces tegen Motassadeq

Achtergrond - 10 augustus 2004 - Auteur: de redactie
(10 augustus 2004) In Hamburg begint vandaag het tweede proces tegen Mounir El Motassadeq, verdacht van medeplichtigheid aan moord op 3066 mensen en lidmaatschap van een terroristische organisatie. Motassadeq kreeg in februari 2003 vijftien jaar gevangenisstraf opgelegd en was daarmee de eerste die voor de aanslagen van 11 september 2001 werd veroordeeld. In maart van dit jaar werd dat oordeel ongeldig verklaard omdat er geen rekening was gehouden met ontlastende getuigenverklaringen.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger