Jeroen Kuiper

Jeroen Kuiper is freelance journalist en stadsgids in Berlijn. Hij schrijft voor Duitse en Nederlandse media. Lees meer op zijn website 

Tesla-turbo versus Duitse degelijkheid

Achtergrond - 21 april 2021 - Auteur: Jeroen Kuiper Tesla-turbo versus Duitse degelijkheid
Wat velen voor onmogelijk hielden, lijkt de ondernemende superstar Elon Musk te gaan lukken: binnen een jaar wordt aan de rand van Berlijn een gigafabriek uit de grond gestampt. Deze zomer al moeten de eerste Tesla`s van de band rollen. Een officiële bouwvergunning heeft het Amerikaanse bedrijf echter nog altijd niet. En critici vrezen problemen bij de watervoorziening.

Lees meer

‘Relaxed Berlijn’ populair onder jonge Polen

Achtergrond - 1 mei 2018 - Auteur: Jeroen Kuiper ‘Relaxed Berlijn’ populair onder jonge Polen
Polen zijn na Turken de grootste groep buitenlanders in Berlijn. Terwijl vroegere generaties het liefst onopgemerkt bleven, komen tegenwoordig ook massa`s zelfverzekerde jonge Polen op zoek naar vrijheid naar de Duitse hoofdstad.

Lees meer

Journalisten tussen 'Haltung zeigen' en neutraliteit

Achtergrond - 21 februari 2017 - Auteur: Jeroen Kuiper Journalisten tussen 'Haltung zeigen' en neutraliteit
Hebben de Duitse en Nederlandse pers de rechtspopulisten kleiner of juist groter gemaakt? En hoe objectief kun je als journalist zijn? Duitse en Nederlandse journalisten debatteerden daarover maandagavond hartstochtelijk tijdens een podiumdiscussie voor een volle zaal op de Nederlandse ambassade in Berlijn. "We moeten partijen als de AfD en de PVV serieus nemen." "Maar we moeten niet steeds over hun stokjes springen."

Lees meer

Dromen van toen

Boeken - 4 september 2009 - Auteur: Jeroen Kuiper
Op 9 november is het twintig jaar geleden dat de Muur viel. Wat is er sindsdien in de voormalige DDR gebeurd? Jeroen Kuiper schreef er een boek over. Zo sprak hij sprak met de Oost-Berlijnse Vera Lengsfeld, die nu namens de CDU campagne voert voor een zetel in de Duitse Bondsdag.

Lees meer

'Weg met het kapitalisme!'

Achtergrond - 18 maart 2009 - Auteur: Jeroen Kuiper
(17 maart 2009) Tot voor kort was Sahra Wagenknecht nog een politiek buitenbeentje, maar sinds de kredietcrisis is de marxiste en Europarlementarier van Die Linke niet meer uit de media weg te slaan. Ze spreekt duidelijke taal: nationalisatie van banken, invoering van een miljonairsbelasting. Een gesprek met een rebel.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger