Debat | Repairing History

Veranstaltung Dritter

Datum: Dienstag 12 Oktober 2021 um 20:00 Uhr
Ort: De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
Information: Voertaal Engels
Zugang: Voor tickets & prijzen zie website De Balie
Debat | Repairing History
© British Museum

Het Goethe-Institut Amsterdam organiseert in samenwerking met De Balie en Institut Français des Pays-Bas een debat over de omgang van Europese musea met het koloniale verleden. Om de nationale debatten in een internationaal perspectief te plaatsen, worden deze vragen besproken met deskundigen van musea in Frankrijk, Nederland, Duitsland en Senegal.

 

Er is een jaar verstreken sinds het Nederlandse rapport over de teruggave van koloniaal erfgoed werd gepubliceerd. Sindsdien hebben Frankrijk, Duitsland en België ingestemd met de teruggave van verschillende kunstvoorwerpen aan Benin, Senegal en Congo.

Hoe moeten musea omgaan met ons gedeelde koloniale verleden? Moeten zij proberen de geschiedenis te herstellen en, zo ja, welke stappen kunnen zij ondernemen? Welke andere constructieve voorbeelden van billijke museale samenwerking hebben we het afgelopen jaar in Europa gezien?

Tickets en informatie vindt u op de website van De Balie en het Goethe-Institut Amsterdam.

Let op! Voor deze bijeenkomst heeft u een coronatoegangsbewijs nodig.

Het evenement is ook online te volgen. De link naar de livestream verschijnt vijf minuten voor aanvang op de website van De Balie

 


top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern