Toneel | Johan Simons: King Lear

Veranstaltung Dritter

Datum: Freitag 5 November 2021 bis 7 November 2021
Ort: Internationaal Theater Amsterdam (ITA), Leidseplein 26, Amsterdam
Information: Voertaal: Duits met ondertiteling
Zugang: Reserveren | €13 - €38
Toneel | Johan Simons: King Lear
© JU Bochum

In het Internationaal Theater Amsterdam speelt de voorstelling King Lear, een productie van Schauspielhaus Bochum onder regie van Johan Simons. Shakespeares King Lear is een koningsdrama, een generatiedrama, een oorlogsdrama en een drama over mensen verblind door macht en ambitie.  De hoofdrol wordt door Pierre Bokma vertolkt. 

King Lear is een eindspel, waarin een vernietigende storm de oude orde wegvaagt. Waarin de rijken bedelaars worden, de blinden leren zien en de moeders ontbreken.

Koning Lear, gespeeld door Pierre Bokma, is het regeren moe en wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters. Het grootste deel gaat naar de dochter die bewijst dat ze het meest van hem houdt. Maar zijn favoriete dochter Cordelia, de jongste, weigert hieraan mee te doen. Uit woede verbant Lear haar. Als hij zijn rijk verdeeld heeft, blijkt er geen plaats meer te zijn voor de oude koning. Zonder leger om voor hem te vechten, rest hem ballingschap in de woestijn. Naarmate zijn tocht vordert, nadert Lear steeds meer de grens van de waanzin.

Meer informatie en tickets vindt u op de website van het Internationaal Theater Amsterdam. 


top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern