Gesprek | Grete Weil - Der Weg zur Grenze (Amsterdam)
Vervolgung, Flucht, Exil und Trauma

Veranstaltung Dritter

Datum: Mittwoch 9 November 2022 um 20:00 Uhr bis 21:30 Uhr
Ort: Goethe-Institut, Herengracht 470, Amsterdam
Information: Voertaal: Duits, aanmelden kan tot en met 6 november.
Zugang: Algemene toegang € 6,00, met korting (65+, stadspas etc.) € 4,00, Studenten / met Goethe-Pass gratis.

Arnon Grunberg gaat op 9 november in het Goethe-Institut Amsterdam met Ingvild Richardsen en Martin Hielscher in gesprek over het boek van Grete Weil, 'Der Weg zur Grenze'. De Duits-joodse schrijfster (1906-1999) vluchtte in 1935 met haar man Edgar voor de nazi's naar Amsterdam. In ballingschap in Nederland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog schreef ze deze autobiografische roman. 

Het ongepubliceerde manuscript, dat bijna 80 jaar verloren was gegaan, werd door literatuurwetenschapper Ingvild Richardsen herontdekt in een literair archief en is dit jaar onder haar redactie gepubliceerd door H.C. Beck Verlag. In 'Der Weg zur Grenze'beschrijft Grete Weil haar eigen verhaal en dat van haar man, die in 1941 in het concentratiekamp Mauthausen werd vermoord.De gefictionaliseerde en in het exemplarische getilde roman geeft een unieke beschrijving van de veranderingen in het dagelijks leven, families en instellingen sinds de nazi's in 1933 de macht grepen.

Meer informatie vindt u op de website van het Goethe-Institut. Tickets voor het gesprek in het Goethe-Institut Amsterdam kunt u via Eventbrite bestellen. 


top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern