Gesprek | Grete Weil - Der Weg zur Grenze (Den Haag)
Vervolgung, Flucht, Exil und Trauma

Veranstaltung Dritter

Datum: Donnerstag 10 November 2022 um 18:00 Uhr
Ort: Huis Schuylenburch, Lange Vijverweg 8, Den Haag / Livestream
Information: Voertaal: Duits
Zugang: Toegang gratis na aanmelding: Ku-S@denh.diplo.de
Gesprek | Grete Weil - Der Weg zur Grenze (Den Haag)
© Pixabay

Arnon Grunberg gaat op donderdag 10 november in Den Haag in gesprek met Ingvild Richardsen en Martin Hielscher over het boek van Grete Weil, 'Der Weg zur Grenze'. De Duits-joodse schrijfster (1906-1999) vluchtte in 1935 met haar man Edgar voor de nazi's naar Amsterdam. In ballingschap in Nederland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog schreef ze deze autobiografische roman. 

Het ongepubliceerde manuscript, dat bijna 80 jaar verloren was gegaan, werd door literatuurwetenschapper Ingvild Richardsen herontdekt in een literair archief en is dit jaar onder haar redactie gepubliceerd door H.C. Beck Verlag. In 'Der Weg zur Grenze' beschrijft Grete Weil haar eigen verhaal en dat van haar man, die in 1941 in het concentratiekamp Mauthausen werd vermoord. De gefictionaliseerde roman geeft een unieke beschrijving van de veranderingen in het dagelijks leven, in families en instellingen sinds de nazi's in 1933 de macht grepen.

Meer informatie vindt u op de website van het Genootschap Nederland Duitsland. U kunt zich gratis aanmelden voor het gesprek in Den Haag door een mail te sturen naar Ku-S@denh.diplo.de

De livestream is op Youtube te volgen vanaf 18:00 uur. 


top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern