IDFA | International Documentary Film Festival Amsterdam

Veranstaltung Dritter

Datum: Mittwoch 9 November 2022 bis 20 November 2022
Ort: Het evenement vindt plaats in filmzalen en interactieve installaties door heel Amsterdam.
Information: www.idfa.nl
Zugang: Op maandag 31 oktober om 12.00 uur start de kaartverkoop voor het hele festival.
IDFA | International Documentary Film Festival Amsterdam
© Wikipedia Commons

De 35ste editie van het filmfestival IDFA biedt weer een divers aanbod aan documentaires van hoge kwaliteit. Vanwege het internationale filmprogramma, de verscheidenheid aan genres, het politiek geëngageerde programma en de vele Europese en wereldpremières biedt IDFA een alternatief voor massavermaak en eenvormigheid. Ook dit jaar zijn er weer veel Duitse en Duitstalige documentaires op het IDFA te vinden, waaronder een documentaire over Angela Merkel.

IDFA zoekt documentaires die filmisch gezien belangwekkend of vernieuwend zijn, die relevant zijn voor de huidige maatschappij en die de kijker ertoe brengen na te denken, te discussiëren en vragen te stellen.

Er worden diverse Duitse en Duitstalige documentaires vertoond:

  • Glasfäden (internationale première): In 1988 trekt de hoofdpersoon van dit interactieve stripverhaal als arbeidsmigrant van Vietnam naar de DDR.
    Ben Wahl - Oostenrijk/Duitsland - 35 minuten
  • Merkel (Europese première): Angela Merkel blikt terug op haar werk en op de jonge jaren die haar vormden.
    Eva Weber - Verenigd Koninkrijk / Denemarken / Duitsland - 97 minuten
  • Notes on Displacement (wereldpremière): Deze documentaire duikt middenin de ervaringen van een vluchteling en volgt een familie op een slopende tocht richting Duitsland.
    Khaled Jarrar - Palestijnse Gebieden / Duitsland / Qatar - 74 minuten
  • A Sound of My Own (Nederlandse première): Wat haal je je op de hals als je in de voetsporen treedt van een beroemde vader? Een première over Marja, die na de dood van haar vader Christian Burchard in 2018 diens krautrockband Embryo voortzette.
    Rebecca Zehr - Duitsland - 53 minuten
  • Drei Frauen und der Krieg (internationale première): Tijdens de Tweede Wereldoorlog mochten voor het eerst ook vrouwen werken als oorlogscorrespondent. Een persoonlijk portret van drie onverschrokken vrouwen en hun unieke pogingen de oorlog te duiden.
    Luzia Schmid - Duitsland / Italië - 106 minuten
  • Uncanny Me (internationale première): Lala is fotomodel en zoekt uit hoe het is om een avatar van jezelf te hebben die in de virtuele wereld óók een model kan zijn.
    Katharina Pethke - Duitsland - 45 minuten
  • Werner Herzog: Radical Dreamer (Nederlandse première): In deze documentaire over Werner Herzog ontstaat een caleidoscopisch beeld van een radicale visionair en dromer en van zijn heel eigen ‘Werner World’. 
    Thomas von Steinaecker - Duitsland / Verenigd Koninkrijk - 103 minuten
  • Der Busenfreund: Renatus, een voormalige wiskundeleraar, is veertig jaar oud en woont met zijn moeder in een troosteloos flatgebouw. Al sinds zijn vroegste jeugd is hij gefascineerd door vrouwen met een grote boezem, die voor hem een soort oermoeder symboliseren.
    Ulrich Seidl - Oostenrijk - 60 minuten
  • Einblick (internationale première): Sophie is schoorsteenveger in Oostenrijk. Een bijzonder beroep voor een vrouw, zo toont deze sfeervolle zwart-witdocumentaire.
    Emma Braun - Oostenrijk - 20 minuten
  • Mutzenbacher (Nederlandse première): Na een oproep in de krant komen honderd mannen auditie doen voor de nieuwste film van Ruth Beckermann. De film heet 'Mutzenbacher', naar de gelijknamige pornografische schandaalroman 'Josefine Mutzenbacher oder Die Geschichte einer Wienerischen Dirne von ihr selbst erzählt' uit 1906.
    Ruth Beckermann - Oostenrijk - 100 minuten

Meer informatie over IDFA en entreetickets vind je op www.idfa.nl. Hier vind je een overzicht van alle locaties tijdens IDFA inclusief toegankelijkheidsinformatie.

Tag: film, IDFA

top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern