Deutsches Kino | Ivie wie Ivie (Amsterdam)

Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: Dienstag 28 Februar 2023 um 19:15 Uhr
Ort: Het Ketelhuis, Westergasfabriek, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Information: www.ketelhuis.nl
Zugang: Normale toegangsprijs: €11,50 | Met korting: €7,50 / 9,00
Deutsches Kino | Ivie wie Ivie (Amsterdam)
© Weydemann Bros | Goethe-Institut

Ivie, een Duitse met Afrikaanse wortels, wordt door haar vrienden 'Schoko' genoemd. Ze is opgegroeid bij haar moeder en heeft haar vader nooit gekend. Na haar studie wil ze een carrière maken als lerares. Plotseling staat echter haar halfzus Naomi voor haar neus met de mededeling dat haar biologische vader in Senegal overleden is. Een sterke film die vragen stelt over identiteit en diversiteit.

Naomi wil dat Ivie meegaat naar de begrafenis in Senegal. Waar Ivie nooit met haar Afrikaanse wortels bezig is geweest, dwingt de omgeving haar ineens om dat nu wel te gaan doen, temeer daar Naomi heel anders tegen zaken aankijkt.

Voor haar speelfilmdebuut verwerkte Sarah Blaßkiewitz, zelf ook afkomstig uit de omgeving van Leipzig, tal van persoonlijke ervaringen die ervoor zorgden dat ze heel anders tegen zichzelf ging aankijken. Ivie wie Ivie kan gemakkelijk gezien worden als een parabel voor de hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en de veranderende kijk op de identiteit van mensen van kleur. Maar ondanks die serieuze thematiek is de film allerminst zwaar, en – mede door het sprankelende karakter van de hoofdpersoon (overtuigend gespeeld door Haley Louise Jones) – een genot om naar te kijken.

(DE 2021)

Lengte: 117 min.
Regie: Sarah Blaßkiewitz
Taal: Duits met Engelse ondertiteling


top
Cookies werden auf dieser Website verwendet. Gehen Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern