Deutsches Kino | Mein Sohn (Delft)

Veranstaltung des Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: Donnerstag 20 April 2023 um 19:30 Uhr
Ort: Filmhuis Lumen, Doelenplein 5, Delft
Information: www.filmhuis-lumen.nl
Zugang: Normale toegangsprijs: €11,00 | diverse kortingsopties
Deutsches Kino | Mein Sohn (Delft)
© Warner Bros | Goethe-Institut

Jason houdt van roekeloze avonturen. Als hij ernstig gewond raakt bij een ongeluk besluit zijn moeder Marlene om hem naar een speciale kliniek in Zwitserland te brengen. Tijdens de reis ernaartoe wordt pijnlijk duidelijk dat ze beiden het verleden nog niet hebben kunnen loslaten. Komisch drama met de bekende Duitse comédienne Anke Engelke.

De 20-jarige Jason (Jonas Dassler) is dol op skateboarden en feesten. Bij een roekeloze actie raakt hij ernstig gewond en zo wordt zijn gehoopte toekomst als professioneel skateboarder uiterst twijfelachtig, al weigert Jason dat te accepteren. Een verdere behandeling in een gespecialiseerd Zwitsers revalidatiecentrum zou de gevolgen van het ongeluk misschien nog kunnen beperken, maar de behandeling is duur en de plaatsingsmogelijkheden beperkt. Toch weet Jasons moeder Marlene (Anke Engelke, in Duitsland een bekende televisiepersoon) er een plek te regelen, en staat ze erop om hem zelf vanuit Berlijn naar Zwitserland te rijden. Waarschijnlijk hoopt ze dat de reis hen wat nader tot elkaar zal brengen: ondanks de bloedband weten ze eigenlijk vrij weinig over elkaars leven. De verschillen tussen de twee zijn dan ook groot: moeder is een succesvolle, zakelijke fotograaf; haar zoon een vrolijke flierefluiter die zich voor weinig anders dan zijn skateboard interesseert. Zij is door de wol geverfd en doelgericht; hij is misschien naïef maar staat open voor nieuwe ervaringen.

Zoals vaker in roadmovies gaat Mein Sohn niet om de actie, maar draait het om de achteloze gesprekjes en toevallige ontmoetingen, om een liefdevol gebaar of een opspelende irritatie. Niet de bestemming is belangrijk, maar de reis ernaartoe. Er zijn confrontaties maar ook mild-komische momenten, vooral als ze onderweg een hippie-vriendin van de moeder bezoeken. En er spelen zaken uit het verleden. Naarmate ze meer over elkaar te weten komen ontstaat er langzaam wat meer begrip tussen deze twee complexe en tegengestelde karakters.

(DE 2021)

Lengte: 94 min.
Regie: Lena Stahl
Taal: Duits met Engelse ondertiteling


top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern