Filmfestival | Roze Filmdagen

Veranstaltung Dritter

Datum: Mittwoch 22 März 2023 bis 2 April 2023
Ort: Het Ketelhuis, Westergasfabriek, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Zugang: Standaardtarief: €11,50 - €16,50; verschillende reductietarieven mogelijk
Filmfestival | Roze Filmdagen
© Roze Filmdagen

Van 22 maart tot en met 2 april is de 26e editie van de Roze Filmdagen, het Amsterdamse LGBTQ+ filmfestival. 11 dagen lang worden in Het Ketelhuis films, korte films en documentaires met een LGBTQ-gerelateerd thema getoond, waaronder een aantal Duitstalige films.

De volgende Duitstalige films staan op het programma:

 • Queer Exile Berlin vr 24 maart, 17:00 & do 30 maart, 17:00
  Queer mensen van over de hele wereld hebben Berlijn gemaakt tot wat het nu is. Velen verlaten hun huis omdat ze dat willen, anderen omdat het moet. Deze film volgt een aantal van hen in hun zoektocht naar acceptatie en vrijheid.
   
 • Breaking the Ice vr 24 maart, 17:15 & za 1 april, 19:15
  Mira lijkt soms het gewicht van de hele wereld op haar schouders te dragen. Maar Theresa brengt haar volledig van haar stuk met haar nonchalance en openheid. En wanneer Mira's vermiste broer Paul ook opduikt en ze alle drie verdwalen in het nachtelijke Wenen, ontdekt Mira de vrijheid die het betekent om regels te overtreden, zichzelf opnieuw uit te vinden - en waar je alleen van kunt houden als je loslaat.


   
 • Eismayer vr 24-03-2023, 21:00 & za 1 april, 13:15
  Sergeant-majoor Eismayer, de meest gevreesde trainings-officier in het Oostenrijkse leger, heeft een geheim dat hij zorgvuldig verbergt: hij is homoseksueel. Wanneer hij verliefd wordt op een rekruut, wordt zijn heteronormatieve bestaan op zijn kop gegooid. Maar voor een man als Eismayer kan een homoseksuele relatie niet worden verzoend met het traditionele begrip van wat een soldaat zou moeten zijn. Gebaseerd op echte gebeurtenissen.

Meer informatie en ticketverkoop zijn te vinden op de website van Roze Filmdagen.


top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern