Boekpresentatie | De Duitse landen van Dirk de Boer

Veranstaltung Dritter

Datum: Mittwoch 24 Januar 2024 um 17:00 Uhr bis 19:00 Uhr
Ort: Botschaft der Bundesrepublik Deutschland, Groot Hertoginnelaan 18-20, Den Haag
Information: Inloop vanaf 16.30 uur. Voertaal: Nederlands
Zugang: Gratis na aanmelding.

Bij deze boekpresentatie geeft Dirk de Boer een compleet overzicht van de geschiedenis van alle zelfstandige Duitssprekende gebieden, met al hun kenmerken en eigenaardigheden die tot op heden in de Duitse samenleving naar voren komen. Georganiseerd door de Duitse Ambassade Den Haag en het Genootschap Nederland Duitsland.

Vanaf de Middeleeuwen hebben verschillende Duits sprekende volken in het midden van Europa gewoond - hoe hebben deze groepen zich politiek en cultureel ontwikkeld? Het boek 'De Duitse Landen' neemt de lezer mee langs de Duitse geschiedenis, de grote invloed van Duitsers op andere Europese landen en hun politieke verdeeldheid en versnippering die alleen maar dreigde te verergeren toen nationale staten elders in Europa opkwamen. Dirk de Boer biedt een compleet overzicht van de geschiedenis van alle zelfstandige Duitssprekende gebieden, met al hun kenmerken en eigenaardigheden die tot op het heden in de Duitse samenleving naar voren komen.

Dirk de Boer was docent Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder pubiceerde hij het boek 'Het oude Duitsland' (2002).

Het gesprek met Dirk de Boer wordt gevoerd door Dr. Moritz Föllmer, historicus bij de Universiteit van Amsterdam.

Meer informatie en aanmelden op de website van het Genootschap Nederland Duitsland.


top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern