Deutsches Kino | Olaf Jagger (Amsterdam)

Veranstaltung des Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: Dienstag 27 Februar 2024 um 19:15 Uhr
Ort: Het Ketelhuis, Westergasfabriek, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Information:

www.ketelhuis.nl

Zugang: Normale toegangsprijs: €11,50 | Met korting: €9,00
Deutsches Kino | Olaf Jagger (Amsterdam)
© Neue Visionen

Olaf Schubert kan het niet geloven: is hij een zoon van Mick Jagger? De bekende Duitse komiek groeide op in de DDR, waar zijn moeder als radiopresentator werkte. In de 60’s reisde ze voor een interview met Jagger naar West-Duitsland, had ze daar een korte affaire? Hilarische fictieve documentaire over rock-'n'-roll ten tijde van de Berlijnse Muur en de vraag: wie ben ik?

De van radio en tv bekende Duitse komiek Olaf Schubert doet een sensationele vondst in de nalatenschap van zijn moeder, die in de DDR als radiopresentator werkte: een interview van haar met Mick Jagger van de Rolling Stones uit september 1965! Ze reisde daarvoor speciaal naar West-Duitsland toen de beroemde Britse rockband in het Westfaalse Münster hun eerste concert op Duitse bodem gaf. Wat er na dat interview gebeurde is niet bekend; wel is het een feit dat de kleine Olaf negen maanden later het levenslicht zag. Hadden zij misschien een korte affaire, en is hij daarvan het resultaat? Dat zou wel zijn talent voor podiumoptredens verklaren… Als een ware detective, en op de voet gevolgd door een filmploeg reist Olaf het hele land af om mogelijke getuigen te bevragen en het raadsel van zijn identiteit op te lossen.

Op basis van een dolkomisch en tegelijk ook geloofwaardig uitgangsgegeven neemt regisseur en scenarioschrijfster Heike Fink in deze ‘mockumentary’ (nepdocumentaire) haar publiek mee op een hilarische speurtocht van de ene absurde situatie naar de andere. Handig wisselt ze daarvoor nieuw gedraaide scènes af met authentiek beeldmateriaal over rock-'n'-roll ten tijde van de Berlijnse Muur, en herschrijft ze stukjes DDR-geschiedenis met een flinke knipoog. Wat echt is, wat gescript en wat geïmproviseerd is niet altijd even duidelijk, en daarin ligt gelijk de grootste aantrekkingskracht van deze film, die ook nog wat existentiële vragen stelt over identiteit en afkomst.

(DE 2022)

Lengte: 95 min.
Regie: Heike Fink
Taal: Duits met Engelse ondertiteling


top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern