Gesprek en dinerbuffet | Universal Citizenship & International Cooperation
Kant Table Talks

Veranstaltung des Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: Mittwoch 5 Juni 2024 um 18:00 Uhr
Ort: Goethe-Institut Amsterdam, Herengracht 470, Amsterdam
Information:

Voertaal: Engels. Aanmelden

Zugang: Tickets €11,20
Gesprek en dinerbuffet | Universal Citizenship & International Cooperation
© Goethe-Institut Niederlande

Immanuel Kant is een centrale filosoof van de Verlichting, wiens werk nog steeds wordt bestudeerd om hedendaagse kwesties te bespreken. Tegelijkertijd is er kritiek op Kant – vooral met betrekking tot racistische, antisemitische of misogyne opvattingen. Ter gelegenheid van '300 jaar Kant' organiseren het Goethe-Institut Amsterdam, de afdeling Filosofie van de Universiteit van Amsterdam en het DIA de drieluik Kant Table Talks. De gasten op 5 juni zijn Corinna Mieth en Daniel Loick. Zij spreken met moderator Jappe Groenendijk over 'Universal Citizenship and International Cooperation'.

2024 is niet alleen het Kant-jaar maar ook het jaar waarin de Europese kiezers naar de stembus gaan om een nieuw Europees Parlement te kiezen. De nieuwe parlementsleden hebben als taak om om de waarden van de Europese Unie te beschermen en uit te dragen: respect voor mensenrechten, vrijheid, democratie, gelijkheid en de rechtsstaat. Deze waarden en het instituut van de Europese Unie zijn nauw verbonden met de ideeën van Immanuel Kant.

Kant nodigde regelmatig mensen uit voor maaltijden en zogenaamde tafelgesprekken om filosofische onderwerpen te bespreken. Geïnspireerd door dit idee vinden de Kant Table Talks met diner plaats; en wel op 20 maart24 april en 5 juni. We gaan steeds in op enkele van Kants belangrijke thema's en concepten en vragen ons af wat ze vandaag voor ons betekenen met het oog op de Europese verkiezingen.

De discussies worden in het Engels gevoerd en gemodereerd door dramaturg en schrijver Jappe Groenendijk. Gasten uit Duitsland en Nederland gaan met elkaar in gesprek en u bent van harte uitgenodigd om mee te denken, te praten en te eten. Op 5 juni spreekt Groenendijk met filosofen Corinna Mieth en Daniel Loick.

Aanmelden

In samenwerking met het Goethe-Institut Amsterdam en de afdeling Filosofie van de Faculteit Geesteswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam


top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern