Concert: Herbert Grönemeyer
Dauernd Jetzt Tour 2015

Veranstaltung Dritter

Datum: Dienstag 23 Juni 2015 um 20:00 Uhr
Ort: Heineken Music Hall, Arena Boulevard 590, Amsterdam
Zugang: € 52,80
Concert: Herbert Grönemeyer
© Anton Corbijn
Herbert Grönemeyer

In Duitsland trekt hij volle stadions, in Nederland staat Herbert Grönemeyer 23 juni in de intiemere Heineken Music Hall in Amsterdam.

In Duitsland is Herbert Grönemeyer al decennia een fenomeen. In 1984 wordt hij bij het grote publiek bekend met zijn vierde album, 4630 Bochum, het best verkopende Duitstalige album van dat decennium. Ook de daarop volgende albums 'Ö' - dat met 'Halt mich' een hit in Nederland oplevert - en 'Chaos' zijn een groot succes.

Het Duitse multi-talent (hij is naast zanger ook een succesvol acteur) heeft een bijzondere band met Nederland. Grönemeyer trad ooit op met BLOF, en zijn gevoelige nummer Der Weg is ooit vertaald door Guus Meeuwis. Ook spreekt hij een aardig woordje Nederlands, wat hem bijvoorbeeld tijdens zijn goed ontvangen optreden op Pinkpop in 2012 prima van pas kwam.

Recent componeerde Grönemeyer de soundtrack voor de door Anton Corbijn geregisseerde film 'A Most Wanted Man'; een film waarin Grönemeyer ook nog eens een rol vertolkte.
Zijn meest recente album 'Dauernd Jetzt' is zijn 14e album (zijn 25e release als je soundtracks en livealbums etc meerekent) en kwam op 21 november uit. Grönemeyer treedt in Duitsland al meer dan 20 jaar op voor uitverkochte stadions.

Tickets voor het concert.

Website van Grönemeyer.

Tag: muziek

top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern