Concert: Solistenensemble Kaleidoskop: Now I Lay Me Down
Holland Festival

Veranstaltung Dritter

Datum: Samstag 20 Juni 2015 um 16:30 Uhr bis 21 Juni 2015 um 20:30 Uhr
Ort: Muziekgebouw aan't IJ, Piet Heinkade 5, Amsterdam
Zugang: € 27,50 | met korting: € 17,50 (alle prijzen inclusief drankje)
Concert: Solistenensemble Kaleidoskop: Now I Lay Me Down
© Adam Berry
Kaleidoskop

In de voorstelling van de Duitse regisseur Sabrina Hölzer spelen de leden van het Berlijnse Kaleidoskop eigentijds en klassiek werk in het pikkedonker, en bewegen al spelend door de zaal van het Muziekgebouw aan't IJ.

Het Solistenensemble Kaleisdoskop speelt op zaterdag 20 juni en zondag 21 juni de muziek van Bach die omhult zijn met klanken van Barber en Crumb uit alle hoeken. Het ensemble uit Berlijn speelt in het donker en de bezoekers gaan liggen op een van de zestig bedden die strak in het gelid staan opgesteld. Dan gaat het licht uit – en begint de muziek. Hierdoor wordt het concert als eenls een intense droomachtige ervaring beleefd die de bezoeker vaak dichter bij de muziek brengt dan ooit tevoren.

Deze voorstelling is geregiseerd door Sabrina Hölzer (Gummersbach, 1968). Zij studeerde muziekwetenschap, filosofie, germanistiek en pedagogiek in Keulen en sloot dit parcours af met onderscheiding. Ze werkte onder meer als regieassistent bij verscheidene Duitse theaters. Sinds 1994 regisseert ze in binnen- en buitenland en bijna vijftien jaar lang was ze als regisseur verbonden aan de Zeitgenössische Oper Berlin. Hölzer was gastdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Berlijn, het Mozarteum in Salzburg en de Spaanse universiteit UNED. Ze realiseerde projecten en ensceneringen bij de Opéra National de Lyon, het Hebbel-Theater Berlin, het Haus der Berliner Festspiele, het Luzerner Theater, de Komische Oper Berlin, de Gemäldegalerie Berlin, het Konzerthaus Berlin, op de Münchener Biennale, de Biennale di Venezia en voor MaerzMusik, een festival voor hedendaagse muziek.

Het solistenensemble Kaleidoskop werd in 2006 in Berlijn opgericht als kamerstrijkorkest dat zich ten doel stelde het traditionele concertformat te doorbreken. Dat is gelukt: Solistenensemble Kaleidoskop brengt onder de artistieke leiding van Michael Rauter en Daniella Strasfogel oude en nieuwe muziek op een originele manier over het voetlicht, vaak in samenwerking met kunstenaars uit andere disciplines, zoals architectuur, dans, literatuur en theater. Het ensemble bestaat uit een kern van vijftien strijkers die, afhankelijk van het programma, kan worden uitgebreid met gastmusici. Alle musici zijn behalve als ensemblelid ook als solist actief, wat Solistenensemble Kaleidoskop tot een bijzonder gezelschap maakt, dat haar materiaal gedurfd en open tegemoet treedt. Het repertoire van Solistenensemble Kaleidoskop reikt van barok tot hedendaags. 

 Links: Holland Festival 
            Kaleidoskop

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door het Goethe-Institut.
            

 

 

 

Tag: muziek, cultuur

top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern