Concert: Sven Ratzke met Starman

Veranstaltung Dritter

Datum: Freitag 16 Oktober 2015 um 22:00 Uhr
Ort: Schouwburg Odeon, Blijmarkt 25, Zwolle
Zugang: €21,- / €18,- (korting)
Concert: Sven Ratzke met Starman
© ANP
Sven Ratzke

De Nederlands-Duitse zanger Sven Ratzke kruipt in de huid van David Bowie. Hij brengt een ode aan Bowie door een aantal zelfgeschreven nummers te brengen die klinken als één grote liefdesverklaring aan de Engelse popster.  

Sven Ratzke is geïnspireerd door de songs van David Bowie. Hij creëert een kameleontisch alter ego met wie hij onder de naam STARMAN het theater in gaat.

Bowie kan gezien worden als een fenomeen dat cultuurgeschiedenis schreef. Ratzke goochelt met de vele alter ego’s die Bowie creëerde en geeft unieke interpretaties van Bowie-songs. Ook schreef Ratzke zelf een aantal nummers die klinken als één grote, ontroerende liefdesverklaring gericht aan David Bowie.

Ratzke zingt Bowie-classics als Rock ‘n’ Roll Suicide, Wild is the Wind, Space Oddity, Heroes en natuurlijk Starman.

De jazzpianist Charly Zastrau, sinds jaar en dag Ratzkes muzikale compagnon, tekent voor de arrangementen en staat hem met een band bij op de bühne. Sven Ratzke maakte eerder internationaal indruk  met shows als Nachtspiele, Hedwig and the Angry Inch en DIVA DIVA’S in binnen- en buitenland.

Het Hamburger Abendblatt schreef over Ratzke: ‘Früher oder später kriegt Ratzke sie alle. Ein grosser Klein-, ja Gesamtkünstler!’

Tickets voor dit concert zijn te vinden op de website van Schouwburg Odeon in Zwolle. De Starman tour van Ratzke is te zien door heel het land, dit is terug te vinden op zijn eigen website.

Tag: muziek, Theater

top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern