Concert: Dirigent Hartmut Haenchen met Richard Strauss
Componistendag

Veranstaltung Dritter

Datum: Samstag 16 Januar 2016 um 13:30 Uhr
Ort: Theater aan het Vrijthof, Vrijthof 47, Maastricht
Zugang: €45,-
Concert: Dirigent Hartmut Haenchen met Richard Strauss
© G. Mothes
Hartmut Haenchen

De componistendag bij Theater het Vrijthof staat in het teken van Richard Strauss. Op deze dag zal een concert  worden gegeven onder leiding van de dirigent Hartmut Haenchen. Hij wordt gezien als een groot Straussspecialist.

Het concert zal een beknopt portret van Richard Strauss proberen neer te zetten. Tussen de sensuele liefdesdansen uit de opera’s Salomé en Der Rosenkavalier, klinkt in zijn symfonische gedicht Tod und Verklärung en in zijn aangrijpende Vier letzte Lieder de meer bezonnen en bezorgde Strauss. 

Vooral de liederen die hij aan het einde van zijn leven schreef vormen een indringende terugblik. Sopraan van dit concert is de internationaal vermaarde Susan Gritton. Zij staat samen met de Duitse dirigent en Straussspecialist Hartmut Haenchen op het podium. Het belooft een bijzondere ontmoeting te worden.

Haenchen was in 1986 tot 1999 muzikaal directeur van De Nederlandse Opera in Amsterdam en van 1986 tot 2002 chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Haenchen vertoonde had een grote betrokkenheid met het Duitse repertoire waaronder Richard Strauss, Mozart, Wagner en Gluck, Händel, Berg, Reimann en  Zimmermann, maar hij voerde ook opera’s uit van Verdi, Puccini, Bartók, Tsjaikovski, Shostakovich, Szymanowski, Berlioz en Saint-Saëns.

Dit concert onder leiding van Hartmut Haenchen is mede mogelijk gemaakt door het Partnerprogramma van de Vrienden van philharmonie zuidnederland.

Tickets zijn te bestellen op de website van Theater aan het Vrijthof.

Gratis concertinleiding één uur voor aanvang.

Tag: muziek, cultuur

top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern