Deutsches Kino: Die Lügen der Sieger (Delft)

Veranstaltung des Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: Donnerstag 21 Januar 2016 um 19:30 Uhr
Ort: Filmhuis Lumen, Doelenplein, Delft
Information: Engels ondertiteld
Zugang: €9,- I met korting €8,-
Deutsches Kino: Die Lügen der Sieger (Delft)
© NFP marketing & distribution

Journalist Fabian Groys slaagt samen met redactiestagiaire Nadja er in een groot schandaal over giftig afval aan het licht te brengen. Enkele hooggeplaatste heren binnen de chemische industrie zijn niet blij met hun ontdekking. 

Fabian Groys is een succesvolle journalist die zwaar in de schulden zit. Als zijn nieuwste verhaal over Bundeswehr-veteranen geen succes blijkt, is hij verslagen. Hij baalt dan ook als hij de nieuwe redactiestagiaire Nadja moet begeleiden. Om haar bezig te houden, vraagt hij haar om een onbenullig lijkend verhaal verder te onderzoeken. Maar al gauw blijkt dat er meer achter dit verhaal zit en dat er zelfs een samenhang is met Fabians verhaal over de Bundeswehr. Verder onderzoek leidt tot een schandaal rondom giftig afval. Enkele hooggeplaatste heren binnen de chemische industrie zijn echter niet blij met hun ontdekking en Fabian en Nadja zijn opeens niet meer veilig. Een pakkende thriller die van begin tot einde spannend blijft.

Geselecteerd voor het Film Festival Rom 2014.

De filmreeks Deutsches Kino is een initiatief van het Duitsland Instituut Amsterdam, het Goethe-Institut Niederlande, het Filmhuis Lumen en Het Ketelhuis. Hierin worden Duitse films centraal gesteld die in Nederland vooralsnog weinig aandacht hebben gekregen.

Regie: Christoph Hochhäusler
D 2014, 112 min

Bekijk de trailer van de film Die Lügen der Sieger.

Tag: film

top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern