Landelijke conferentie over de invoering van de keuzedelen Duits in de beroepscontext

Veranstaltung Dritter

Datum: Freitag 27 November 2015 um 10:30 Uhr bis 15:30 Uhr
Ort: de School voor de toekomst - Koning Willem 1 College, Onderwijsboulevard 3, 's-Hertogenbosch
Zugang: 50 euro
Landelijke conferentie over de invoering van de keuzedelen Duits in de beroepscontext
© Ler(n)ende Euregio

De afgelopen twee jaar heeft de werkgroep Duits in het MBO keuzedelen in de Duitse taal en cultuur voor het MBO ontwikkeld: Duits in de beroepscontext. Deze keuzedelen voor het niveau A2, B1 en B2 verschenen al in een zeer vroeg stadium. Vervolgens zijn er handreikingen gemaakt om deze keuzedelen in de praktijk te kunnen invoeren. Dit initiatief werd ingegeven door het besef dat het nodig was Duits een prominentere plaats te geven binnen het MBO. De keuzedelen Duits in de Beroepscontext zijn écht beroepsonderwijs: inhoud en organisatie zullen gebaseerd zijn op de kwalificatiedossiers van de beroepen waarvoor wordt opgeleid. Die nieuwe aanpak zal centraal staan op deze conferentie.

Tijdens de conferentie zal een servicedocument aan de deelnemende scholen worden aangeboden. Dit servicedocument bevat onderwijskundige uitgangspunten, handreikingen voor de organisatie van het onderwijs en uitwerkingen van de keuzedelen voor 21 beroepen.

In de workshops staan drie thema’s centraal:
• Onderwijskundige en organisatorische aspecten van de invoering
• Didactiek en onderwijsmateriaal dat recht doet aan het beroepsgerichte karakter
• Examinering en bewaking van niveau door certificering

Deze conferentie is bedoeld om ROC’s die overwegen de keuzedelen Duits aan te bieden te voorzien vande essentiële informatie die nodig is voor de invoering. Er zijn workshops die inspelen op de vragen vanvakdocenten, taaldocenten, beleidsmedewerkers en managers.

Deze conferentie wordt georganiseerd door de Lerende Euregio in samenwerking met de MBO Raad en het Ministerie van Economische Zaken.

Voor meer informatie en deelname kan contact openomen worden met Yvonne van den Dungen: y.vandendungen@kw1c.nl

Achtergronden van de ontwikkeling van de keuzedelen Duits in de beroepscontext vindt u op:www.lerende-euregio.com onder: publicaties Duits in het MBO

Tag: onderwijs

top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern