Boekpresentatie: 'Duitse daders' van Frits Boterman

Datum: Mittwoch 9 Dezember 2015 um 17:00 Uhr
Ort: Spui 14-16, Amsterdam
Boekpresentatie: 'Duitse daders' van Frits Boterman
© De Arbeiderspers

'Duitse daders. De jodenvervolging en de nazificatie van Nederland (1940-1945)' van Frits Boterman is een helder overzichtswerk over de Duitse bezetting in Nederland. Tijdens deze boekpresentatie spreken Peter Romijn (NIOD), Michel van de Waart (De Arbeiderspers) en Frits Boterman zelf. 

Over de Duitse bezetting van Nederland is al veel geschreven. Toch ontbreekt een handzaam overzicht van de bezettingsjaren dat voor een breed publiek toegankelijk is. Frits Boterman concentreert zich in 'Duitse daders. De jodenvervolging en de nazificatie van Nederland (1940-1945)' op het beleid van de Duitse bezetters, een invalshoek die tot op heden niet in zijn volle breedte is belicht.

Hoe hebben de nazi’s geprobeerd Nederland onder controle te krijgen? Waarom zijn zij erin geslaagd driekwart van de Nederlandse joden naar de vernietigingskampen af te voeren? Hoe hebben zij Nederland economisch geëxploiteerd? En in hoeverre slaagden de Duitse bezetters erin Nederland te nazificeren?

'Duitse daders' is een helder overzichtswerk met aandacht voor het Duitse beleid, collaboratie, verzet, de (il)legale pers, de cultuursector, de economische exploitatie, de arbeidsinzet en de berichtgeving over de Holocaust.

Tijdens de boekpresentatie geeft prof. dr. Peter Romijn, hoogleraar Geschiedenis van de 20e Eeuw (UvA) en senior onderzoeker van het NIOD, een korte inleiding over de inhoud van het boek. Michel van de Waart van De Arbeiderspers voert namens de uitgeverij het woord. Boterman vertelt over het ontstaan en de achtergronden van het boek.

Meer informatie: Athenaeum Boekhandel


top
Cookies werden auf dieser Website verwendet. Gehen Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern