De Nationale Opera: Hänsel und Gretel

Veranstaltung Dritter

Datum: Donnerstag 3 Dezember 2015 bis 29 Dezember 2015
Ort: Nationale Opera & Ballet, Amstel 3, Amsterdam
Information: taal Duits, boventitels Engels en Nederlands
Zugang: 18 tot 165 euro (afhankelijk van de zitplaats)
De Nationale Opera: Hänsel und Gretel
© Nationale Opera & Ballet

Poppen zijn de hoofdrolspelers in dit sprookjesopera van componist Engelbert Humperdinck. Regisseur Lotte de Beer bekijkt dit sprookje met een hedendaagse blik. Aangenaam griezelen, vanaf 10 jaar, met de hele familie in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam

In het kort
Hans en Grietje? Zeg maar gerust Hans en Griet. Geen donker woud of peperkoekhuisjes vormen het decor in deze nieuwe variant van het universele verhaal van Hans en Grietje. We verplaatsen ons in deze voorstelling naar een Braziliaanse vuilnisbelt die tot leven wordt gewekt door tussen de rommel spelende kinderen. Is met een beetje fantasie immers niet alles bruikbaar om een andere wereld  te creëren, een wereld waarin je ‘lang en gelukkig’ leeft?

Achtergrond
Met haar veelbekroonde werk weet regisseuse Lotte de Beer wonderwel de juiste snaar te raken bij jong en oud. Bij De Nationale Opera regisseerde zij eerder Waiting for Miss Monroe en de kinderopera Ringetje. Lotte de Beer won de International Opera Award 2015 in de categorie Newcomer.'Een meesterwerk' noemde Richard Strauss de opera, die qua stijl volmaakt past in de lijn van de opera’s van Wagner en Strauss die hier eerder te zien waren. Het werk combineert een grote kleurenrijkdom met volksliedachtige, ongekunstelde melodieën. Chef-dirigent Marc Albrecht: “Hänsel und Gretel is voor mij een van de allermooiste operacomposities. Op het eerste gezicht is het een stuk voor kinderen, maar het biedt juist aan volwassen luisteraars inzicht in hun eigen dromen, angsten en verlangens.”

Data en tickets
3   december 20.00 uur.
6   december 13.30 uur.
9   december 20.00 uur.
13 december 13.30 uur.
15 december 20.00 uur.
18 december 20.00 uur.
21 december 20.00 uur.
23 december 20.00 uur.
26 december 13.30 uur.
29 december 13.30 uur.

Voor het reserveren van tickets en meer informatie over Hänsel und Gretel klik hier.

 

Tag: muziek, Theater

top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern