Boekpresentatie en gesprek | De staat van onzekerheid
Pieter Pekelharing in gesprek met Isabell Lorey, Robin Celikates en de We Are Here Cooperative

Veranstaltung Dritter

Datum: Mittwoch 19 Oktober 2016 um 20:00 Uhr
Ort: Academisch-Cultureel Centrum Spui 25, Spui 25-27, Amsterdam
Information: Voertaal: Engels. Aanmelden via: spui25@uva.nl. Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar.
Zugang: Gratis
Boekpresentatie en gesprek | De staat van onzekerheid
© Isabell Lorey

De laatste jaren dringt precariteit - verregaande bestaansonzekerheid - op steeds meer levensgebieden door. Van vluchtelingen tot arbeiders en van kunstenaars tot academici iedereen heeft er mee te maken. Woensdag 18 oktober wordt dit thema middels een boekpresentatie en gesprek uitgebreid belicht.

Isabell Lorey, een van de belangrijkste denkers over precariteit, zoekt in haar boek Die Regierung der Prekären naar manieren om aan deze onzekerheid te ontsnappen. Lorey is van mening dat bestaansonzekerheid een regime is geworden: een manier waarop we bestuurd worden en onszelf besturen. Volgens haar leidt het proces van maatschappelijk precarisering tot uitbuiting en privatisering en resulteert tevens ook in nieuwe vormen van verzet en collectieve organisatie. 

De avond bestaat uit een boekpresentatie en gesprek. De boekpresentatie brengt de theorie en praktijk bij elkaar en gaat in op de achtergrond en realiteit van precaire omstandigheden. Ook geeft Lorey een korte toelichting op haar boek. 

Tijdens het gesprek bestaande uit Isabell Lorey, Robin Celikates en We are Here Cooperative worden nieuwe vormen van verzet tegen precariteit behandelt.

Pieter Pekelharing is de moderator van deze avond. 

Korte toelichting over de sprekers:

Isabell Lorey is politiek filosofe. Zij is verbonden aan het European Institute for Progressive Cultural Policies (eiPCP) in Zürich en doceert politieke, feministische en postkoloniale theorie aan diverse Europese universiteiten.

Robin Celikates is Associate Professor politieke en sociale filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, hier geeft hij de leiding aan het onderzoeksproject Transformations of Civil Disobedience.

De We Are Here Cooperative bestaat uit samenwerkingen tussen kunstenaars, ontwerpers, academici en vluchtelingen in limbo. Zij hebben tot doel mogelijkheden te bieden om zich te uiten door middel van protest- of kunstuitingen.

Pieter Pekelharing is docent sociale en politieke filosofie aan de UvA. Hij schreef onlangs samen met John Huige en Joost Smiers het boek De macht van de mega-onderneming – Naar een rechtvaardige internationale economie.

Meer informatie.


top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern