Film | Das schweigende Klassenzimmer
German Cinema – (N)Ostalgie 1930-1989

Veranstaltung Dritter

Datum: Samstag 5 Januar 2019 um 12:30 Uhr
Ort: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam
Information: Meer info op lantarenvenster.nl
Zugang: Prijs: € 11,00 | met korting: € 9,00
Film | Das schweigende Klassenzimmer
© Constantin Film

In de serie German Cinema vertoont filmtheater LantarenVenster de mooiste Duitse filmklassiekers. Op 5 januari is de film 'Das schweigende Klassenzimmer' te zien.

'Das schweigende Klassenzimmer' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het is 1956 en tijdens een bezoek aan een bioscoop in West-Berlijn zien de Oost-Duitse scholieren Theo (Leonard Scheicher) en Kurt (Tom Gramenz) schokkende beelden over de Hongaarse opstand in Boedapest. Terug in Stalinstadt (nu Eisenhüttenstadt) willen ze uit solidariteit met de gevallen slachtoffers een gebaar maken. Ze krijgen hun hele klas mee en tijdens een les houden ze allen een minuut stilte. Dit simpele gebaar veroorzaakt flink wat onrust. In eerste instantie doet de schooldirecteur (Florian Lukas) het af als een onschuldige puberdaad. Als het incident echter ter ore komt van het Ministerie van Onderwijs beoordeelt de minister het als een contrarevolutionaire daad en eist dat de organisator binnen een week bekend wordt gemaakt. De scholieren weigeren dit en blijven solidair met elkaar, wat verstrekkende gevolgen heeft voor hun verdere levens ...

(DE 2018)
Lengte: 111 min.
Regie: Lars Kraume
Taal: Duits met Nederlandse ondertiteling

Meer informatie op de website van LantarenVenster en het Goethe-Institut Niederlande.

Cursisten van het Goethe-Institut en houders van een Goethe-Pass krijgen € 2,00 korting op de toegangsprijs (bij aanschaf via de website van LantarenVenster de kortingscode GOETHE invullen, bij aanschaf via de kassa code GOETHE aan de kassamedewerker doorgeven).

Tag: film, DDR

top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern