Film | Good Bye, Lenin!
German Cinema – (N)Ostalgie 1930-1989

Veranstaltung Dritter

Datum: Sonntag 6 Januar 2019 um 16:45 Uhr
Ort: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam
Information: Meer info op lantarenvenster.nl
Zugang: Prijs: € 11,00 | met korting: € 9,00
Film | Good Bye, Lenin!
© X Filme

In de serie German Cinema vertoont filmtheater LantarenVenster de mooiste Duitse filmklassiekers. Op 6 januari is de film 'Good Bye, Lenin!' te zien.

Oktober 1989 is een slechte tijd om in coma te geraken, wanneer je in Oost-Duitsland woont – en dit gebeurt nou precies bij Alex zijn moeder (Katrin Sass), een activiste voor sociale vooruitgang en het verbeteren van het welzijn van mensen in het socialistische Oost-Duitsland. Alex (Daniel Brühl) heeft een groot probleem in zijn handen, als zijn moeder na acht maanden plotseling ontwaakt. Haar hart is zo zwak, dat elke shock fataal zou kunnen zijn. En wat zou meer choquerend zijn dan de val van de Berlijnse Muur en de triomf van kapitalisme in haar geliefde land? Om zijn moeder te redden, maakt Alex van het appartement waar ze wonen een eiland van het verleden, een soort  socialistisch museum, waar zijn moeder liefdevol voorgehouden wordt dat er niets is veranderd. Wat begint als een kleine leugen, loopt meer en meer uit de hand als Alex zijn moeder, die zich elke dag beter voelt, tv wil kijken en zelfs op een dag haar bed verlaat.

(DE 2003)
Lengte: 121 min.
Regie: Wolfgang Becker
Taal: Duits met Engelse ondertiteling

Meer informatie op de website van LantarenVenster en het Goethe-Institut Niederlande.

Cursisten van het Goethe-Institut en houders van een Goethe-Pass krijgen € 2,00 korting op de toegangsprijs (bij aanschaf via de website van LantarenVenster de kortingscode GOETHE invullen, bij aanschaf via de kassa code GOETHE aan de kassamedewerker doorgeven).

Tag: film, DDR

top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern