Kino Klub Goethe | Wild (Den Haag)
met een inleiding door Sabine Wolff

Datum: Donnerstag 6 Juni 2019 um 19:30 Uhr
Ort: Literaturhaus│Deutsche Bibliothek Den Haag, Witte de Withstraat 31-33, Den Haag
Information: Lengte: 97 min. | Taal: Duits met Duitse o.t.
Zugang: €6,00 | leden: €3,00
Kino Klub Goethe | Wild (Den Haag)
© NFP marketing & distribution

In de filmreeks Kino Klub Goethe worden aan het begin van iedere maand bijzondere films uit en over Duitsland gepresenteerd door het Goethe-Institut Rotterdam en het Literaturhaus│Deutsche Bibliothek Den Haag. Op 6 juni wordt de film Wild (2016) van Nicolette Krebitz vertoond. Met inleiding door Sabine Wolff.

De jonge Ania leidt een rustig, teruggetrokken leven in een flatgebouw in Halle-Neustadt. Ze werkt voor een bedrijf als IT-specialist waar zij geïntimideerd wordt door haar leidinggevende Boris, die zich tot haar aangetrokken voelt. Op weg naar haar werk heeft Ania op een dag een vreemde ontmoeting; zij staat plotseling oog in oog met een wolf. Het dier maakt een ongekend verlangen in haar los en ze kan hem niet meer uit haar hoofd zetten. Het lukt haar de wolf te vangen en hem in haar woning op te sluiten. Ania voelt zich bevrijd door de wolf en ze trekt zich steeds minder aan van de buitenwereld, maar hoe lang kan dit goed gaan. Een fascinerende en onconventionele film over liefde.

De film Wild van de Duitse regisseur Nicolette Krebitz ging op 24 januari 2016 op het Sundance Film Festival in de World Cinema Dramatic Competition in wereldpremière. Daarnaast won deze film de Günter Rohrbach Filmpreis en ontving vier onderscheidingen bij de Deutscher Filmpreis 2017.  

De film wordt ingeleid door Sabine Wolff.

Toegang: €6,00; voor leden: €3,00. Meer informatie via Literaturhaus│Deutsche Bibliothek Den Haag.

Tag: film

top
Cookies werden auf dieser Website verwendet. Gehen Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern