Tentoonstelling | Glans en roest

Datum: Samstag 15 Juni 2019 bis 22 September 2019
Ort: Museum Huis Doorn: Langbroekerweg 10, Doorn
Information: Voertaal Duits en Nederlands
Zugang: tickets via www.huisdoorn.nl
Tentoonstelling | Glans en roest
© Museum Huis Doorn

Vanaf 15 juni toont Huis Doorn de tentoonstelling 'Glans en roest uit WOI, sporen van keizer en soldaat' getoond. Het gaat daarbij over het leven van de gewone soldaat aan het front in de Eerste Wereldoorlog, hierbij worden verhalen over achtergelaten spullen verteld.  

Van 15 juni t/m 22 september is de tentoonstelling Glans en roest uit WO1, sporen van keizer en soldaat te zien in Museum Huis Doorn. Het is een tentoonstelling over het leven van de gewone soldaat aan het front in de Eerste Wereldoorlog en over Musée Romagne 14-18.

In deze tentoonstelling worden verhalen bij achtergelaten spullen uit de slagvelden en in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog verteld, die door Jean-Paul de Vries verzameld zijn. Dit zijn vaak verhalen die niemand meer kent en die het verleden zeldzaam tastbaar maken.

Fotograaf Marco Michielsen volgt de zoektochten van Jean-Paul de Vries en legt die vast in een  fotocollectie. Aan de tentoonstelling heeft tevens kunstenaar Roy Villevoy meegewerkt, die de vorm van wassen beeld gemaakt heeft. Ook levert De Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in 's-Hertogenbosch en Breda een bijdrage aan deze tentoonstelling. 

 

 


top
Cookies werden auf dieser Website verwendet. Gehen Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern