50th Poetry International Festival Rotterdam

Datum: Donnerstag 13 Juni 2019 bis 16 Juni 2019
Ort: Concertgebouw De Doelen, Grote Zaal (Schouwburgplein 50) en Jurriaanse zaal (Kruisplein 30), Rotterdam
Information: Meer informatie via poetry.nl
50th Poetry International Festival Rotterdam
© Poetry International Festival Rotterdam

Het Poetry International Festival viert zijn 50ste verjaardag met een extra feestelijke festivaleditie in Concertgebouw De Doelen (Rotterdam). Met poëzie, muziek, film, dans en workshops, waaronder één over het vertalen van Duitse gedichten. 

Het Poetry International Festival Rotterdam wordt dit jaar 50. Het is het oudste festival van de stad, een van de oudste van het land, met een bak aan historie en hoogtepunten. Nobelprijs-winnende dichters stonden als jonge talenten op de Poetry-podia en het festival is voorbeeld voor  poëziefestivals wereldwijd. Poetry International viert dit jubileum met een extra feestelijke festivaleditie in de Doelen waar het festival in 1970 voor het eerst plaatsvond.

Vernieuwende dichters brengen veelvormige poëzie op de huid van de tijd. Unieke versmeltingen van poëzie met muziek, film en dans van aansprekende artiesten versterken de kracht, de schoonheid en de persoonlijke impact van poëzie, nu eens als intieme voordracht of workshop, dan weer als multidisciplinair theatraal poëziespektakel. Midden in de stad, uitnodigend, uitdagend, niet te missen.

Naast dichters zijn vertalers de helden van het festival. Zij zijn het die de woorden van dichters van over de hele wereld begrijpelijk maken voor het publiek. De Poetry Academy daagt je uit ook een held te zijn en je te storten op de vertaling van gedichten van festivaldichters als Mona Kareem (Koeweit/VS), Patricia Lockwood (VS), Frank Báez (Dominicaanse Republiek), James Noël (Haïti) of Ulrike Almut Sandig (Duitsland).

De vertaalworkshop Duits vindt plaats op zondag 16 juni, van 13 tot 15 uur. Vertaal twee gedichten van Ulrike Almut Sandig en bespreek ze met festivalvertaler Ton Naaijkens en Ulrike zelf.

Meer informatie over de workshop
Tickets voor de workshop


top
Cookies werden auf dieser Website verwendet. Gehen Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern