DIA-Akademie: Seminar in Keulen
Voor beginnende docenten Duits

DIA-Akademie: Seminar in Keulen
© DIA

Op donderdag 12 en vrijdag 13 oktober 2017 organiseert het Duitsland Instituut Amsterdam, in het kader van de DIA-Akademie, een seminar in de Duitse stad Keulen. De DIA-Akademie richt zich op beginnende docenten Duits in het voortgezet onderwijs in de eerste vijf jaar van hun leraarschap. De jaarlijkse vakinhoudelijke en vakdidactische seminars, met een focus op intervisie en uitwisseling, worden op een wisselende locatie in Duitsland georganiseerd.

Tijdens dit seminar staan leerlingmotivatie, doeltaal-voertaalgebruik in de les en differentiatie centraal. Onder andere brengen we een bezoek aan de Universität zu Köln, waar de deelnemers in gesprek gaan met vakdidactici van Germanistiek en Neerlandistiek.

Daarnaast gaan de deelnemers een kijkje nemen in de lespraktijk van een Duitse middelbare school. Hoe wordt er in Duitsland op leerlingmotivatie ingespeeld? Welke afspraken worden er omtrent doeltaal=voertaal gemaakt? Op welke manier gaan de Duitse docenten met de verschillende niveaus van leerlingen om?
          Tevens zullen de deelnemers kennismaken met de stad Keulen en opdrachten ontwikkelen voor een excursie met leerlingen. Aansluitend vindt een bezoek aan de WDR plaats. Het gebruik van media speelt in het onderwijs een steeds prominentere rol: Op welke manier kan men media inzetten waarbij de verschillen tussen leerlingen gewaarborgd worden?

Datum en tijd: donderdag 12 oktober 08:00u – vrijdag 13 oktober 20:00u
Overnachting: Hotel ‘Esplanade‘, Hohenstaufenring 56, 50674 Köln
Doelgroep: beginnende docenten Duits in het voortgezet onderwijs (0-5 jaar leservaring)
Kosten: €185,- (incl. treinreis retour*, overnachting in eenpersoonskamer met ontbijt, 1x lunch, 1x diner en de programmakosten)

*Opstappen kan op station Amsterdam Centraal (08:02u), Utrecht Centraal (08:33u), Arnhem (09:08u).

Lees hier de algemene voorwaarden voor de reizen van het DIA.

U kunt zich niet meer aanmelden voor dit seminar (VOL).


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger