Studiedag Landeskunde 2017

Steeds meer docenten Duits integreren Landeskunde en actualiteit in hun lessen. Een kader voor 'inhoud' in de talenles bestaat nog niet, waardoor de keuze van thema's vaak afhankelijk is van de interesse van de docent of van toevallig aanwezig materiaal. Hoe kom je tot een doorlopende leerlijn en tot afspraken in de sectie?

Samen met deskundigen en met collega's behandelt u dit onderwerp op de studiedag "Aspekte von Landeskunde" op woensdag 29 november a.s. bij het Goethe-Institut Amsterdam.

Gastspreker Christine Magosch van het Herder-Institut in Leipzig maakt u in het ochtendgedeelte bekend met theorieën van Landeskunde en presenteert een nieuw concept: de ‘diskursive Landeskunde’. In een reeks korte presentaties kijken wij vervolgens naar Landeskunde in het Nederlandse onderwijs in  internationaal perspectief. In de middag volgen twee workshoprondes waarin u nadenkt over een doorlopende leerlijn voor uw eigen school, en waarin u bestaand lesmateriaal leert kennen.

Programma

Workshops

Datum en tijd: Woensdag 29 november 2017 van 9.30 uur tot 17.00 uur
Locatie: Goethe-Institut - Herengracht 470, Amsterdam
Doelgroep: Docenten Duits
Kosten voor deelname: € 120,- (incl. lunch, het boek 'Mitreden. Diskursive Landeskunde für Deutsch als Fremd- und Zweitsprache' en Kaffee und Kuchen)

 

Register leraar

De mogelijkheid om professionaliseringsactiviteiten ter validering aan te bieden bij registerleraar.nl is vanaf 1 augustus 2017 beëindigd. Deelnemers aan de studiedag kunnen deze handmatig opvoeren, als zij al geregistreerd zijn in het vrijwillige lerarenregister. Open uw account op registerleraar.nl, ga naar het tabblad Professionele ontwikkeling, klik op 'Activiteit toevoegen' en 'Zelf een activiteit toevoegen'.

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger