Studiereis Bonn 2019
Recente Duitse geschiedenis

Studiereis Bonn 2019
© DIA

Tijdens het verblijf in Bonn op donderdag 14 en vrijdag 15 november 2019 maakt de groep docenten geschiedenis kennis met de recente Duitse geschiedenis. Nabij de oude regeringswijk van de Bundesrepublik Deutschland is het Haus der Geschichte gelegen. In dit museum leert u over de naoorlogse Duitse geschiedenis.

 

De historische context ‘Duitsland in Europa’ wordt in het Centraal Examen van havo en vwo verruimd op de periode 1918 tot 1991. Het Duitsland Instituut organiseert deze tweedaagse studiereis voor docenten geschiedenis uit het voortgezet onderwijs naar Bonn om te informeren over de geschiedenis van Duitsland in de periode 1945 tot 1991.

DDR, Wirtschaftswunder, Ostpolitik en Wiedervereinigung

Thema’s als Duitse Teilung en Wiedervereinigung, maar ook het leven van alledaags, zijn in het Haus der Geschichte aan de hand van originele objecten te aanschouwen. Vervolgens wordt het oude regeringsdistrict van de Bondsrepubliek Duitsland bezichtigd. Vanuit het Kanzleramt hebben hier opeenvolgende Duitse regeringsleiders van 1976 tot 1999 de Bundesrepublik bestuurd.

De deelnemers worden verwelkomd door een pedagogisch medewerker waarbij zal worden ingegaan op het educatieve concept van het Haus der Geschichte en recente ontwikkelingen in de expositie. Daarna gaan we aan de hand van kijkopdrachten en verschillende historische thema’s het museum intensief bekijken. Ten slotte zullen we een aantal didactische en vakoverstijgende opdrachten met betrekking tot de naoorlogse Duitse geschiedenis behandelen.

 

Kosten: € 240,- (incl. hotelovernachting in eenpersoonskamer met ontbijt, lunch, diner en programmakosten, excl. reiskosten naar en van Bonn)

Doelgroep: docenten geschiedenis VO (scholen die vakoverstijgend willen werken, kunnen een docent geschiedenis samen met een docent Duits opgeven)

Voertalen: Nederlands, Engels en Duits
 

Het maximale aantal deelnemers is 18. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.

De aanmelding is helaas gesloten.  

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger