Docentenreis Leipzig
Oost-Duitsland vijftien jaar na de vereniging

Activiteit van externe partij

Datum: maandag 19 december 2005
Locatie: Leipzig
Informatie: Eigen bijdrage docenten 390 euro.
Toegang: Eigen bijdrage docenten 390 euro.

Oost-Duitsland vijftien jaar na de vereniging

Leipzig: eine Reise wert

De docentenreis ‘Oost-Duitsland: vijftien jaar na de vereniging. Historische, geografische en onderwijskundige vraagstukken’ vond plaats van donderdag 13 tot en met maandag 17 oktober 2005. Deze reis is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning uit het PLATO-programma van het Europees Platform voor het Nederlandse Onderwijs.

Op 3 oktober 2005 was het vijftien jaar geleden dat de vereniging van Oost- en West-Duitsland officieel werd bezegeld. Tijdens de reis hebben docenten kennis gemaakt met de veranderingen van de afgelopen vijftien jaar in het oosten van Duitsland. De reis diende als een vakinhoudelijke bijscholing. Thema’s en bezoeken zijn zo gepresenteerd dat deze in de toekomst als basis kunnen dienen voor vakoverstijgende projecten en leerlingenexcursies naar Leipzig. Bovendien is  uitgebreid aandacht besteed aan het onderwijs in de DDR en onderwijskundige veranderingen op scholen in Leipzig en omgeving. Aan de reis namen 22 docenten Duits,  geschiedenis en aardrijkskunde deel.

Lees hier het verslag van deelnemer en docent geschiedenis Peter Hoek.
Lees hier het verslag van deelnemer en docent Duits Paul Goossen op zijn website. (Kies Docentenpagina > Stedenspecial > Leipzig)
Open dit document als u interesse heeft in leerlingenopdrachten voor een reis naar Leipzig.
Hier vindt u de WebQuest over demonstreren in de DDR.    

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger