Installatie | Benedict Esche
Grenzhaus

Activiteit van externe partij

Datum: woensdag 21 juni 2017 tot 21 augustus 2017
Locatie: Museum Rotterdam, Halvemaanpassage, Rotterdam
Informatie: Meer informatie via Goethe-Institut Rotterdam: +31 10 2092090 / cultuur@rotterdam.goethe.org
Toegang: Gratis
Installatie | Benedict Esche
© Benedict Esche

De jonge Duitse architect Benedict Esche is gedurende zijn residency in het Goethe-Institut Rotterdam nagegaan waar vluchtelingen en Nederlanders in Rotterdam samen komen. Esche liet zich leiden door de vraag hoe de architectonische ruimte onze sociale ontmoeting stimuleert of juist uitsluit. Met zijn installatie Grenzhaus creërt hij een nieuwe ontmoetingsplek. 

Benedict Esche heeft tijdens zijn verblijf in het Goethe-Institut Rotterdam verschillende delen van de stad bezocht. Zo zat hij regelmatig in het buurtcafé bij het AZC Beverwaard, bezocht de Pauluskerk en wandelde met vluchtelingen door de stad. Grenzhaus is een nieuwe ruimte op een onzichtbare grens in de stad, waar opnieuw een gezamenlijke taal kan ontstaan. Op Wereldvluchtelingendag 2017 werd het voor het eerst in de openbare ruimte opgebouwd .

Het Grenzhaus is tot en met 21 augustus in de Halvemaanpassage in het Timmerhuis te zien. In de installatie is een door CBK Rotterdam en in samenwerking met het Museum Rotterdam samengestelde tentoonstelling te zien met werk van Peter Koole, Harry Man, Stacii Samidin, Jonas Staal en Veldwerk. 

Vanaf september zal het Grenzhaus door Europa reizen. Een project van Goethe-Institut Niederlande in samenwerking met Museum Rotterdam en CBK R'dam.

Meer informatie over het Grenzhaus.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger