Veel valse hoop. De Jodenvervolging in Nederland 1940 - 1945
Evenement

Activiteit van externe partij

Datum: woensdag 18 april 2018 om 17:00 uur
Locatie: Spui 25-27, Amsterdam
Informatie: Toegang vrij. Aanmelden verplicht via www.spui25.nl
Veel valse hoop. De Jodenvervolging in Nederland 1940 - 1945
© Atlas Contact

In haar boek Veel valse hoop vertelt auteur Katja Happe over de geschiedenis van de Jodenvervolging in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij gaat op deze middag in gesprek met Emile Schrijver en Sandra Rottenberg. 

De Tweede Wereldoorlog is nog steeds ons belangrijkste historische referentiepunt – en binnen die oorlog is dat de vervolging van en de massamoord op de Joden. Veel valse hoop is een nieuw alomvattend boek over het onderwerp. Het vertelt de geschiedenis van de Jodenvervolging in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Niet alleen vanuit Nederlands oogpunt, de geschiedenis wordt ook bezien vanuit internationaal perspectief. Verder wordt er gedetailleerd aandacht besteed aan specifieke maatregelen voor Nederland van de nazitop in Berlijn en de op Nederland gerichte acties van internationale Joodse hulporganisaties. In dit programma gaat auteur Katja Happe in gesprek met Emile Schrijver en Sandra Rottenberg.

Over de sprekers
Katja Happe (1970) studeerde geschiedenis, Germanistiek en pedagogiek in Siegen en Groningen. Haar afstudeeronderzoek betrof de behandeling van de zogeheten ‘Moffenmeiden’ in Nederland. Happe is sinds 2001 geassocieerd onderzoeker bij het NIOD.

Emile Schrijver is sinds 2015 algemeen directeur van het Joods Historisch Museum (JHM) en het Joods Cultureel Kwartier (JCK). Hiervoor was Schrijver onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam.

Sandra Rottenberg (1960) werkt als zelfstandig programmamaker voor culturele, politieke en wetenschappelijke organisaties, voor radio en televisie. Ze was producent en hoofdredacteur van De Globaliseringslezing en ze is een veelgevraagd voorzitter en discussieleider van conferenties en bijeenkomsten. Samen met Hella Rottenberg schreef zij De sigarenfabriek van Isay Rottenberg

Aanmelden


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger