Voetbalvrouwen plaatsen zich voor EK 2009
Nieuws

Achtergrond - 8 mei 2008

(8 mei 2008) Met een 5-0 overwinning op gastland België hebben de Duitse voetbalvrouwen zich nu al weten te plaatsen voor het Europees kampioenschap 2009 in Finland. De DFB-dames zijn al jaren onoverwinnelijk.

Het vrouwenteam van Duitsland. Afbeelding: luckystar1, www.flickr.comDe Duitse voetbalvrouwen, regerend wereldkampioen, wisten hun favorietenrol in Eupen waar te maken. Hoewel ze enkele kansen lieten liggen, waren ze hun Belgische tegenstanders in vrijwel alle opzichten de baas. De 5-0 is de zesde achtereenvolgende overwinning en volgde op een eerdere 3-0 overwinning op de Belgen in Lübeck. 

De Duitse dames weten zich nu verzekerd van een plaats bij de Europese kampioenschappen in 2009 in Finland. Wedstrijden tegen Wales (29 mei) en Zwitserland (2 oktober) kunnen het DFB-team niet meer van de toppositie in hun groep verdrijven.

Het team van trainer Silvia Neid is populair in Duitsland. Veel fans waren gisteren meegereisd naar België, onder wie ook de grote baas van de Duitse voetbalbond, Theo Zwanziger. Sinds 1989 werden de Duitse voetbalvrouwen zes keer Europees - en twee keer wereldkampioen. Komende zomer hopen de vrouwen daar in China nog een Olympische gouden medaille aan toe te voegen.

In 2011 organiseert Duitsland de volgende wereldkampioenschappen voetbal voor vrouwen.

                                                                              Welt Online / Sport.ARD.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger