Duitsers hechten aan hun krantje
Nieuws

Achtergrond - 30 oktober 2007

(30 oktober 2007) De papieren krant is nog niet dood. Althans, niet in Duitsland. Uit een onderzoek van bureau TNS-Emnid blijkt dat de overgrote meerderheid van de Duitsers de krant ook in de toekomst als onmisbare informatiebron ziet.

Maar liefst 78 procent van de Duitsers wil onder geen beding afstand nemen van de krant, blijkt uit het onderzoek onder zo’n veertienhonderd mensen. Tijdschriften kunnen zich evenzeer verheugen in de belangstelling van de trouwe Duitse lezer: 75 procent wil daaraan vasthouden.

Paradoxaal genoeg vreest een derde tot een kwart van de Duitsers dat gedrukte media aan betekenis zullen verliezen. Net als in Nederland kampen kranten in Duitsland met dalende oplagecijfers en een slinkend abonneebestand.

Onder invloed van het internet veranderen de eisen aan krant en tijdschrift wel. Nieuws halen de Duitsers (61 procent) vooral van het internet, in hun krant verwachten zij meer verdieping. De klassieke taak van de krant een relevante selectie uit het nieuwsaanbod te maken, biedt daarentegen ook kansen voor de papieren media. Driekwart van de ondervraagden gaf aan zich geen raad te weten met de stortvloed van nieuws en informatie op het internet.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger