Duitslandweb logo Duitslandweb

Kretschmann (BW) en Scholz (Hamburg) meeste geliefde premiers

Kort nieuws - 16 juli 2015 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Olaf Scholz (SPD) van Hamburg en Winfried Kretschmann (Bündnis 90/Die Grünen) van Baden-Württemberg zijn de meest geliefde deelstaat-minister-presidenten van Duitsland. Dat blijkt uit een peiling van Forsa in opdracht van Stern. 68 procent van de mensen in Hamburg zijn tevreden met Scholz, 65 procent van de Baden-Württembergers met Kretschmann. Dat geldt niet alleen voor aanhangers van hun eigen partij maar ook voor leden van andere partijen. Minst geliefd zijn Horst Seehofer (CSU) van Beieren en Reiner Haseloff (CDU) van Saksen-Anhalt. In Baden-Württemberg en Saksen-Anhalt zijn volgend jaar verkiezingen. Lees meer bij Stern

Zie ook: Regeringen en partijen in de deelstaten

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger