Duitslandweb logo Duitslandweb

Kretschmann meest geliefde minister-president, Seehofer minst populair

Kort nieuws - 31 januari 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Winfried Krechtsmann (Baden-Württemberg) is de meest geliefde minister-president van Duitsland. Horst Seehofer (CSU) is het minst populair.

Ruim 75 procent van de inwoners van Baden-Württemberg is tevreden met Kretschmann, de enige minister-president van de Groenen die Duitsland heeft. Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Forsa. Kretschmann distantieert zich met enige regelmaat van zijn partij en versterkt daarmee de indruk dat hij onafhankelijk is en boven de partijen staat, aldus Forsa. In Beieren is slechts 31 procent van de ondervraagden tevreden met Seehofer (CSU), die daarmee onderaan de lijst staat. Seehofer kondigde eind vorig jaar aan dat hij als minister-president plaats maakt voor Markus Söder, die daarmee CSU-lijsttrekker voor de deelstaatverkiezingen komend najaar in Beieren wordt. Lees meer bij Welt.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Beieren gaat op 8 oktober stemmen. Premier Söder prijst zijn deelstaat graag aan als het betere Duitsland. Hoe zit dat? En welke rol speelt Beieren in Duitsland?


Lees meer

Er komt rook vanonder de brandmuur

Er komt rook vanonder de brandmuur

Samenwerken met de AfD is taboe in de Duitse politiek. Maar of dat zo blijft? Columniste Inge Jooris over de 'Brandmauer'.


Lees meer

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

De kanselier wil Duitsland met een "nationale krachtsinspanning" moderniseren, zei hij in de Bondsdag.


Lees meer

Die Linke in bestaanscrisis

Die Linke in bestaanscrisis

Het is chaos in de Duitse socialistische partij Die Linke. De partij dreigt uiteen te vallen en zag de laatste maanden al menigeen vertrekken.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger