Duitslandweb logo Duitslandweb

Verkiezingen Baden-Württemberg: Kretschmann (Grünen) zeer geliefd

Kort nieuws - 15 december 2015 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Over drie maanden mogen de inwoners van het Zuid-Duitse Baden-Württemberg naar de stembus. In de peilingen hebben noch de huidige groen-rode coalitie, noch de oppositiepartijen CDU en FDP een meerderheid. Maar Winfried Kretschmann (Bündnis 90/Die Grünen), die sinds 2011 regeert, is een van de meest geliefde minister-presidenten ooit geworden. Zelfs een meerderheid van de CDU-aanhangers wil dat hij aanblijft. Kretschmann is de eerste minister-president van de Groenen in Duitsland. Hij maakte vijf jaar geleden verrassend een eind aan 60 jaar CDU-heerschappij in de deelstaat, na de kernramp in Fukushima en het hevige protest tegen spoorproject Stuttgart 21. Kretschmann zelf wil verder regeren met de SPD. Lees meer bij taz.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger