Duitslandweb logo Duitslandweb

Die Grünen in Baden-Württemberg in peilingen nu groter dan CDU

Kort nieuws - 22 februari 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Voor het eerst zijn Die Grünen in Baden-Württemberg in de peilingen nu groter dan de CDU. Die Grünen staan op 30.5 procent, de CDU op 30 procent. Op 13 maart zijn er verkiezingen in de Zuid-Duitse deelstaat. Die Grünen regeren daar sinds 5 jaar met de SPD, daarvoor had de CDU het daar 60 jaar voor het zeggen gehad. Ook bij de laatste verkiezingen in 2011 was de CDU de grootste partij, maar kon toen geen coalitiepartner vinden. CDU-kandidaat Wolf spreekt de kiezers minder aan dan de groene minister-president Kretschmann. Ook in de andere twee deelstaten waar op 13 maart verkiezingen zijn, Rijnland-Palts en Saksen-Anhalt, verliest de CDU in de peilingen. De drie CDU-lijstrekkers in de deelstaten, Wolf, Julia Klöckner (Rijnland-Palts) en Reiner Haseloff (minister-president van Saksen-Anhalt) distantiëren zich in hun verkiezingscampagnes van Merkels vluchtelingenbeleid. Ze hopen daarmee de rechts-conservatieve AfD, die het in de peilingen goed doet, wind uit de zeilen te nemen. Lees meer bij Spiegel Online en tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

De nieuwe Berlijnse tweedeling

De nieuwe Berlijnse tweedeling

De verkiezingsuitslag in Berlijn legde een nieuwe deling bloot in de hoofdstad, ziet columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger