Duitslandweb logo Duitslandweb

Grote TTIP-demonstratie zaterdag in Berlijn

Kort nieuws - 8 oktober 2015 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Ruim 50.000, misschien zelfs 100.000 mensen worden zaterdag in Berlijn verwacht op een grote demonstratie tegen vrijhandelsverdragen TTIP en CETA. Het protest wordt georganiseerd door onder meer vakbond DGB, milieuorganisaties als BUND en Greenpeace en gesteund door oppositiepartijen Die Grünen en Die Linke.  TTIP is het geplande vrijghandelsverdrag tussen de EU en de Verenigde Staten, in CETA worden afspraken gemaakt tussen de EU en Canada. Volgens de organisatie worden vijf speciale treinen en 600 bussen ingezet om mensen uit heel Duitsland naar het protest in Berlijn te krijgen. Lees meer bij tagesspiegel.de en Stern.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger