Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse bedrijven verkopen meer wapens, wereldwijd daalt verkoop

Kort nieuws - 14 december 2015 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Wereldwijd neemt de verkoop van wapens af, maar Duitse bedrijven hebben, net als de Russische, vorig jaar meer wapens verkocht. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport het Zweedse insitituut voor vredesonderzoek Sipri. De verkoop van de 100 grootste wapenbedrijven is in 2014 met 1,5 procent gedaald, de verkoop van de Duitse bedrijven nam met 9 procent toe. Dat kwam volgens Sipri vooral door een omzetstijging bij industrieconcern ThyssenKrupp. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger