Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister de Maizière uit harde kritiek op politie Keulen

Kort nieuws - 6 januari 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière heeft harde kritiek op de politie in Keulen. "Zo kan de politie niet werken", aldus de minister in reactie op de overvallen en aanrandingen tijdens Oud en Nieuw op het plein voor het Keulse Centraal Station. Die zouden zijn gepleegd door groepen mannen van Noord-Afrikaanse en Arabische afkomst. Inmiddels hebben meer dan 100 vrouwen aangifte gedaan, van wie twee van verkrachting. Er is nog niemand aangehouden. De Maizière eist dringend een verklaring van de politie: waren de aanvallen georganiseerd, waren het werkelijk Noord-Afrikanen en hoe kon de politie op 1 januari nog zeggen dat Oud en Nieuw vreedzaam was verlopen? Er waren 140 politiemensen op het plein aanwezig, zij hebben de overvallen en aanrandingen niet kunnen voorkomen. Op nieuwjaarsdag werd door de aangiften duidelijk wat er was gebeurd. Het wordt lastig de daders op te sporen, aldus de politie. Getuigen hebben geen duidelijke beschrijvingen en op de beelden van bewakingscamera's zijn daders ook niet makkelijk te herkennen. De Maizière benadrukt net als veel andere politici dat er geen reden is vluchtelingen te verdenken, maar zegt ook dat het geen taboe mag zijn te benoemen dat er veel voor spreekt dat de daders Noord-Afrikanen zijn. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Wachten loont

Wachten loont

Friedrich Merz positioneert zijn CDU als nieuwe anti-partij, schrijft econoom Carsten Brzeski. Hoe de partij haar plannen wil uitvoeren, blijft onduidelijk.


Lees meer

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger