De Mannschaft in bange dagen
Winnen is voor Klinsmann de enige optie tegen de VS

Achtergrond - 21 maart 2006

(22 maart 2006) Heel Duitsland viel over bondscoach Jürgen Klinsmann heen na de 4-1 afgang tegen Italië. Het fiasco van Florence dreunt nog steeds na. Een overwinning tegen de Verenigde Staten vanavond moet het elftal de broodnodige lucht geven.

Toch ligt de nationale ploeg niet per se een dramatisch WK in het verschiet. De Duitsers speelden in hun oefenreeks ook gelijk tegen grootmachten Frankrijk (0-0) en Nederland (2-2), al kwamen de Klinsmänner  tegen Nederland goed weg. Met Duitsland weet je het nooit, zinspeelde voetbalcommentator Willem van Hanegem.

Alles hangt nu af van de oefenpot tegen underdog de Verenigde Staten, vanavond in het Dortmunder Westfalenstadion. Klinsmann heeft er vertrouwen in en kondigde een Wiedergutmachung aan voor 'Florence', al bekende hij tegenover de Frankfurter Allgemeine Zeitung geen grote score te verwachten. Bayern-manager Ulli Hoeness ziet maar één manier om te voorkomen dat de wedstrijd in het honderd loopt en een "reusachtige" discussie om Klinsmann losbarst. “Gewoon netjes winnen.”

Bij winst heeft Klinsmann weer wat lucht om zijn geteisterde collectief om te smeden tot een geharde toernooiploeg. Dan krijgt Gary Lineker misschien alsnog gelijk deze zomer.

De ZDF zendt de wedstrijd vanavond live uit. Te gast is onder meer Franz Beckenbauer. De uitzending begint om 20.15 uur.

Bas de Rue is redacteur van het Duitslandweb.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger